Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung U65MU8002- problem z zanikającym obrazem

(Temat utworzony: 11-08-2020 12:21 AM)
7957 Wyświetlenia
Thescrubs10
First Poster
Opcje

Witam, zwracam się z wielką prośbą o pomoc. Tv zakupiłem 2,5roku temu, do tej pory działał bez zarzutu niestety w ostatnim czasie wystąpił duży problem - podczas użytkowania ps4 oraz telewizji z dekodera obraz co chwila zanika (czarny ekran) na 1-3 sekundy i pojawia się ponownie, nie ma w tym żadnego rytmu, czasem problem nie występuje przez kilka minut żeby następnie pojawiać się co kilkanaście sekund. Ponadto po każdym takim blackoucie ekran sam się rozjaśnia kilka sekund tak jakby próbował powrócić do odpowiedniej jasności. Żeby było ciekawiej problem w ogóle nie występuje przy korzystaniu z Netflix lub HBOgo a jedynie przy urządzeniach podłączonych do smartHUB przez kable hdmi . 
kontaktowałem się już z infolinią Samsunga niestety nikt nie potrafi mi pomoc próbowałem już :

-powrotu do ustawień fabrycznych 

-wymieniłem kable hdmi w obu urządzeniach

- resetowałem tv w każdy możliwy sposób 

Żaden ze mnie spec ale może problem leży w ustawieniach tv które nieopatrznie zostały zmienione ? Przez ostatnie lata sprzęt był użytkowany tak samo i problem nie występował... obecnie w ustawieniach mam tryb gry na stałe, włączony anynet+ oraz wyłączony tryb HDR+. 
wydaje mi się że próbowałem już każdego ustawienia powyższych parametrów ale nic to nie daje ... błagam o pomoc i pozdrawiam 

0 Like
9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Thescrubs10  Pozostaje tylko serwis naprawa odpłatna.

0 Like
WiesiekOld
Pioneer
Opcje

Podepnę się pod temat (TV UE65KS7000SX XH LED SUHD). Mam go od 4 lat. I od 4 lat pomiędzy dekoderem TV o One Conect ten sam kabel HDMI. Nie używam żadnych konsol. Od jakiegoś czasu mam chwilowe zaniki obrazu i dźwięku. Oprogramowanie TV aktualne. Co tu się dzieje, co robić. (Czytałem wypowiedzi na ten / podobny temat. Ale tyle tego jest i nie wyciągnąłem żadnych wniosków.)

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@WiesiekOld  Już napisałem, co trzeba zrobić z TV. Teraz trzeba, się zastanowić co lepiej mam się opłaca zakup nowego czy naprawa?

0 Like
WiesiekOld
Pioneer
Opcje

Tak ale czy ktoś ma wiedzę co się "zepsuło" 😋 po 4 lata użytkowania ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak mam widzę na ten temat podobny problem a uszkodzenie może być inna cześć jak płyta główna lub zasilacz.

Wiesz, skąd to wiem wieloletnia praca w serwisie Samsunga. Więc najlepiej jak sprawdzi, to serwis wtedy nie narażasz się na koszty.

WiesiekOld
Pioneer
Opcje

Zgodnie z zaleceniami TU wyczytanymi postąpiłem następująco:

- zmieniłem port HDMI w One Connect. Niewielka poprawa. Jeden zanik na dzień.

- wyłączyłem HDMI UHD Color. Bez zmian

- wymieniłem kabel HDMI. Brak zaników.

- włączyłem HDMI UHD Color. Jak na razie zaniki … zanikły.

Czy kable HDMI się … "zużywają" ? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Kable się nie zużywają, a raczej uszkadzają gdy są słabej jakości.

0 Like
Gośka1
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem ze co jakis czas zanika obraz na 3 sekundy i slychac brzekniecie i wraca do normy . i mam pytanie jaki kabel hdmi jest teraz podpiety do tv a dekodera ?

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@Gośka1  Sprawdź inny kabel i przede wszystkim jakieś inne urządzenie, np. laptopa :winking-face: 

0 Like