Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung TV OLED

(Temat utworzony: 18-05-2022 01:15 PM)
256 Wyświetlenia
marchello666
Voyager
Opcje
Brzmi jak oksymorno. Co? Samsung OLED..  Jednak to prawda. Nadchodzą nowe telewizory od Samsunga. Ciekawe co z tego będzie. Ciekawe czy to produkcja autorska czy LG. Jak widomo jest w innych firmach. Nie kupię ale do testów bym przyjął. Fajnie ze Samsung otwiera się na nowe technologie. 
0 Like
8 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
To są panele wyprodukowane przez Samsunga. Na tą chwilę dostępne są tylko 2 wielkości, 55" I 65". Trochę małe, ale od czegoś trzeba zacząć 😉
marcel2007
Voyager
Opcje

Ciekawe czy będą inne (lepsze) niż te od LG.  Na chwilę obecną cena kosmos , za 55 cali  10000 zł 🙄

marchello666
Voyager
Opcje
Ja w sumie kupiłem Philipsa 935 oled z 2021 bo w media markt była super promocja. Na moje potrzeby jest ok.
0 Like
marchello666
Voyager
Opcje

pewnie już wiecie - 

Samsung S95B - TV QD-OLED wykrywa kiedy obraz jest testowany przez profesjonalną aparaturę testową i zmienia parametry obrazu na 100% dokładne. Przy wyświetlaniu tradycyjnego obrazu, kolory i jasność są sztucznie podbijane, żeby recenzenci myśleli, że nowa technologia jest znacznie lepsza niż OLED.

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Możesz podać źródło tej informacji?
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
patyczak
Black Belt 
Opcje
Dzięki serdeczne, poczytam, bo zainteresowało mnie to 🙂👍
marchello666
Voyager
Opcje

Pierwsze źródło było tutaj https://www.youtube.com/watch?v=rhto9MmiExE

Potem to sie powieliło w kilku innych miejscach na świecie. u nas nie ma niezależnych opiniotwórców. Tylko zblatowania. Kto zapłaci więcej. No jak sie zdarzy, że ktoś kreci pierwsze filmy, a ma dryg do tego. To moze sa bezstronne. Teraz nowe prawo medialne skutecznie zablokuje niezależność i szczerość wypowiedzi. To tak jak RODO chroni przestępców. A wciskają kit, że cos innego. 

0 Like