Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung the frame65 + soundbar JBL Bar 5.1 brak dzwieku hdmi arc

(Temat utworzony: 15-07-2021 12:29 PM)
4439 Wyświetlenia
maciej7701
First Poster
Opcje

Witam, 

czy ktos pomoze rozwiac problem z brakiem dzwieku po podlaczeniu przez hdmi arc soundbar JBL Bar 5.1 z TV Samsung the frame 65 " ?

Działa tylko po podlaczeniu przez BT lub optycznym a po hdmi arc cisza...

Hmm...nie spodziewalem sie az takiego problemu ;(

dzieki

0 Like
33 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@maciej7701  Mamy już tematy z tym soundbar JBL Bar 5.1 i musisz używać jednocześnie obu kabli optyczny i HDMI. W instrukcji TV masz o tym napisane.

maciej7701
First Poster
Opcje

Przede wszystkim dziekuje za pomoc i zainteresowanie postem ! Zrobilem podlaczenie jak wyzej, tj kablem optycznym i hdmi arc. Dzwiek jest tylko gdy wybieram w soundbar OPT  - czyli optyeczne, wybierajac HDMI arc lub inne hdmi - cisza...wiec chyba nie do konca tak powinno byc, a ck jest w instrukcji tv napisane ?? dziekuje

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Przez port HDMI umożliwia Ci na sterowanie jak jest skonfigurowana opcja uniwersalnego pilota czyli włączanie i wyłączanie sounbar o ile jest to możliwe. Dźwięk będzie puszczany przez optyczny a nie HDMI.

Nie wiem jaki masz dokładny model TV? Zerknij do instrukcji na stronę 111.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202102/20210217130123434/NIKDVBEUT-3.2.0_EM_NIKE_EU_PO...

maciej7701
First Poster
Opcje

ok, zgadza sie ale w instrukcji jest napisane : "Funkcja obsługiwana tylko po połączeniu urządzeń kablem HDMI lub optycznym" co by oznaczalo ze podlaczamy albo kablem hdmi albo optycznym...moj tv to Samsung 65 " The frame model UE65LS03NA

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak kiedyś miałem TV UE40JU6740 i kino domowe Samsung  to miałem tylko podłączony kabel HDMI i dźwięk był. W tamtym roku zmieniłem TV QE43Q60RAT ,UE43RU7472 i teraz muszę mieć podłączone oba kable żeby mieć dźwięk na tym samym kinie. 

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/what-is-earc-and-how-to-set-on-samsung-smart-tv/

maciej7701
First Poster
Opcje

hmm....no jeszcze moge zrobic reset do ustawien fabrycznych TV i soudbar JBL ...moze to cos pomoze....juz teraz to bardziej ciekawosc mnie zzera o co chodzi ...bo dzwiek w sumie mam 😉

0 Like
wojna75
First Poster
Opcje

Cześć test pomógł ? Mam ten sam problem z tym że mój soundbar działa poprzez HDMI arc przez 2 lata i nagle się teraz nie łączy. Nie dorzucałem żadnych innych urządzeń zewnętrznych typu dekodery. Mam tylko soundbara

Denzel84
Student
Opcje

Mam ten sam problem 3 lata Jbl soundbar 5.1 był podłączony HDMI arc i nagle 3 dni temu po włączeniu brak dźwięku. Jak zresetuje tv poprzez długie trzymanie on/off dźwięk się pojawi ale tylko po kolejnym włączeniu znowu nie ma.

Zauważyłem też, że po włączeniu soundbar wyświetla HDMI 3, a nie arc. 

Jak by komuś udało się rozwiązać problem niech napisze 😁

0 Like