Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung SUHD UE65KS9000L Curved różowy kolor matrycy na prawie całym ekranie

(Temat utworzony: 04-02-2017 01:34 PM)
6661 Wyświetlenia
ktosik
Explorer
Opcje

Po dwoch miesiacach bezproblemowego uzytkowania, prawie na całym ekranie na scenach gdzie sa szarości prawie cały ekran ma różową poświatę, tylko dwa cm od krawędzi TV jest normalny obraz. Dzieje sie to na kazdym zrodle , TV, Netflix, Youtube, coto może być? Tv przywróciłem oczywiście do fabrycznych ustawień ale problem jak widać występuje nadal. Co to może być? 

tutaj widać różowości na prawie całym ekranietutaj widać różowości na prawie całym ekranie

tutaj widać różowości na prawie całym ekranietutaj widać różowości na prawie całym ekranietv.JPG

0 Like
1 Odpowiedz
DamianT
Pioneer
Opcje
Hej @ktosik

W przypadku objawów, które pojawiły się na Twoim telewizorze, myślę, że warto wykonać aktualizację oprogramowania. Plik aktualizacyjny jest dostępny na stronie:

http://www.samsung.com/pl/support/model/UE65KS9000LXXH/

Plik znajduje się pod zakładką "INSTRUKCJE DO POBRANIA". Nazwa oprogramowania to "Upgrade File" i zajmuje on 1,277.02 MB. Pobrany plik należy uruchomić na komputerze i wypakować na pustego pendrive. Następnie pamięć z przygotowaną aktualizacją podłącz do telewizora, po czym wejdź do:

Ustawienia -> Pomoc techniczna -> Aktualizacja oprogramowania

Po wykonaniu aktualizacji sprawdź czy telewizor będzie prawidłowo wyświetlał obraz. Natomiast jeśli mimo wykonania aktualizacji sytuacja nie ulegnie zmianie, proponuję kontakt z infolinią pod numerami: 801-172-678 lub 22 607-93-33. Następnie sprzęt będzie mógł zostać sprawdzony zdalnie za pomocą usługi Zdalnego Zarządzania. Konsultanci będą mogli sprawdzić czy nie pojawiają się błędy na płycie głównej. Natomiast w przypadku wykrycia błędów, będą mogli wykonać reset telewizora, który nie jest możliwy do wykonania z poziomu użytkownika.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo! :smiling-face:
0 Like