Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Qled tv.

(Temat utworzony: 04-08-2021 01:14 AM)
842 Wyświetlenia
ROB432
Journeyman
Opcje
Nie tak dawno, kupując tegorocznego qleda, pomyślałem sobie ,że wejdę na nowy poziom technologiczny względem poprzednika z 2017 r. Zawsze miałem firmę Samsung za wiodącą w nowinkach technologicznych dbającą o jakość Jakie było moje zdziwienie,gdy podłączywszy moduł CI tnk HD (do odbioru telewizji satelitarnej) do tv okazało się,że ów moduł nie jest kompatybilny. W ten sposób pozostało mi oglądanie telewizji naziemnej na telewizorze wyposażonym w tuner TV sat ,ponieważ firmie Samung nie chciało się zastosować w gnieździe CI+ wstecznej kompatybilności dla modułów CI.Teraz moduł Tnk hd opłacony z góry na rok leży sobie w szufladzie,bo nie mam go gdzie zamontować.Brawo Samsung, jeżeli nie poprawicie tego aktualizacją oprogramowania, następny tv będzie od konkurencji.Wspomnę jeszcze o braku odtwarzania kodeka divix, braku DTS, no ale o tym wiedziałem wcześniej.
0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ROB432  A co się dzieje po włożeniu modułu?

ROB432
Journeyman
Opcje
A pojawią się komunikat o treści "Moduł wspólnego interfejsu CI+ jest niezgodny z tym urządzeniem. Usuń go i skontaktuj się z dostawcą CI+.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ROB432  Już prawie 2 lata temu pisałem o tym.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/jak-dobra%C4%87-modu%C5%82-cam-do-telewizji-satelitar...

Napisałem Ci wiadomość prywatna.

ROB432
Journeyman
Opcje
Dla wszystkich, którzy używają pierwszego modułu cam, jaki był dostępny dla TNK HD, chcę poinformować, że nie nie będzie wam on działał na TV Samsung z 2021r ,jest to ukłon w stronę Canal+,żeby zlikwidować stare niewygodne dla nich oferty z kodowaniem conax. Taką współpracę widać po systemowych aplikacjach w tv, gdzie prym wiedzie Canal+.Jeżeli więc chcecie w dalszym ciągu chcecie korzystać ze starej dobrej oferty, którą wprowadziła stara dobra "n telewizja",to zastanówcie się nad telewizorem z logiem innej firmy.
0 Like
ROB432
Journeyman
Opcje
Mam nadzieję,że da to marce Samsung do myślenia, gdy im klientela odpłynie do konkurencji .
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ROB432  Już modele z 2018 roku miały CI+ (1.4)