08-10-2021 04:44 PM — edytowano 08-10-2021 04:45 PM
Skuszony trybem Game Motion Plus zakupiłem ww. telewizor. Niestety Motion Plus w Tryie Gry u mnie całkowicie nie działa. Redukcja drgan/rozmycia nie powoduje na ekranie żadnych zmian. Gdy używam normalnego trybu widać wyraźna poprawę, jednak input lag wzrasta drastycznie. Dlatego powstał tryb GMP, aby zachować zalety normlanego MP i nie zwiększać input laga. Funkcja, która mnie przekonała do Samsunga okazuje się być moim przypadku bezwartościowa. Niestety nikt z suportu Samsung nie jest mi w stanie pomoc. Może tutaj się uda?
Opis w recenzji:
"
Przechodzimy teraz do głównej części naszego testu UE55NU8042T i bierzemy pod lupę nowoczesny tryb gier przygotowany specjalnie przez Samsunga dla najnowszych konsol. Jednak zanim wyjaśnimy wam, jak działa „Gra Motion Plus”, to warto przytoczyć czym wcześniej było samo „Motion Plus”. Funkcja ta pierwszy raz pojawiła się w telewizorach Samsunga w 2009 roku. Samsung dał wtedy użytkownikom całkowitą kontrolę nad układem kontroli ruchu obrazu i jego ostrości. W 10 poziomach można ustawić redukcje rozmycia oraz drgań obrazu. Użycie tej funkcji powoduje bardziej płynne odtwarzanie dynamicznych i szybkich scen, a ruch na ekranie wydaje się ostrzejszy i bardziej precyzyjny. Niestety wcześniej uruchomienie samego Montion Plus w grach powodowało, że input lag wskakiwał na kosmiczne 70, a w niektórych przypadkach nawet ponad 100ms, co z górą wiązało się z mocno niekomfortową rozgrywką, a o trybie online można było po prostu zapomnieć.
Dopiero w tym roku Samsung zdecydował się wrzucić Motion Plus do Trybu Gry i osiągnąć przy tym niski input lag. Samsung stworzył coś fantastycznego dla konsolowych gracz – Tryb gier z upłynniaczem (Motion Plus) zachowując przy tym fenomenalnie niski input lag na poziomie 20 ms. Grając na Samsungu UE55NU8042T możecie w końcu cieszyć się ostrym jak brzytwa i płynnym obrazem w dynamicznych scenach – szczególnie gdy włączycie tytuł, który na konsolach jest dostępny w 60 FPS/s, ale o tym za chwile.
"
09-10-2021 09:41 AM
Zobacz jak ustawić na podobnym modelu.
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70a-qled/settings
Widziałem że są już dwa tematy z tym modelem na HDTV.
09-10-2021 09:58 AM
Robię tak jak jest napisane. Tutaj filmik z moim TV. Na początku używam GMP beż żadnego efektu na końcu zwykle MP gdzie widać wyraźnie większą płynność. Polecam ogladac w co najmniej FHD.
09-10-2021 10:06 AM
Proponuje Ci kontakt ze wsparcie techniczne e-mail i dołączyć nagranie.
09-10-2021 10:22 AM
Dodałem zgłoszenie - dam znać co się udało ugrać.
23-10-2021 06:06 PM
I jak, udało sie coś z tym zrobić? Kupiłem wczoraj ten sam model i u mnie też nie działa.
25-10-2021 08:39 AM
Niestety. Nawet wymiana płyty głównej nie pomogła To chyba kwestia firmwareu i oby pojawił się update szybko. Tak czy siak warto zgłosić to do samsunga, żeby wiedzieli ze tych przypadków jest więcej.
11-02-2022 05:19 PM
Witajcie,
W tym tygodniu stałem się posiadaczem telewizora Samsung QE55Q77AAT, po wstępnej kalibracji itd w ciągu dnia uznałem, że telewizor jest świetny (super kolory i jasność bez DSE na białym tle). Wieczorem jednak zaczęły się schodki...
Najpierw zauważyłem efekt przejaśnień ekranu na czarnym tle (kilka białych chmurek). Widać to tylko w całkiem zaciemnionym pokoju, bez oświetlenia, w trakcie gry. Oglądając film lub NC+ efekt ten nie występuje.
Ale inna rzecz mnie martwi - otóż TRYB GRY nie działa - włączając i wyłączając upłynniacz ruchu w tym trybie nie ma żadnej różnicy! Tak jakby tryb gry w ogóle nie działał! Testowałem to akurat na grze TLOU II i występował efekt smużenia obrazu...
Co ciekawe po przełączeniu na tryb STANDARDOWY i włączeniu owych upłynniaczy gra działa o wiele lepiej, jakby dostała kopa 60fps / s...
Nie rozumiem tego... Wczoraj wykonałem aktualizację softu TV do 1904 i bez zmian...
Czy ktoś miał podobny problem? Czy jest to wina wadliwego egzemplarza TV?
11-02-2022 06:00 PM
@Pari86 Już na forum był podobny problem.
Samsung QLED 65Q77A Game Motion Plus nie działa
11-02-2022 06:28 PM
Tak, czytałem ale tam nie znaleziono rozwiązania problemu, założyłem nowy temat z nadzieją, że ktoś może ten problem rozwiązał lub chociaż wie czym jest spowodowany albo czy występuje w każdym egzemplarzu...?
Mam jeszcze czas na zwrot TV z tytułu rękojmi ale przed tą decyzją chciałem się dowiedzieć czy ten problem wgl da się naprawić, czy jest to spowodowane wadliwym egzemplarzem?
Czy ktoś wie jak wgl Samsung się do tego problemu ustosunkował?