Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung qe65q80aat zbyt mocne pomarańczowe/ czerwone kolory

(Temat utworzony: 07-05-2022 07:24 AM)
3521 Wyświetlenia
_Mateusz
Student
Opcje

Witajcie

Kupiłem kilka dni temu telewizor samsung qe65q80aat . Śmiga świetnie, jestem bardzo zadowolony. Jedynym mankamentem na ten moment jest to że na niektórych kanałach kolor pomarańczowy/ czerwony jest zbyt intensywny; najlepiej widać to kiedy na telewizorze wyświetlane są twarze- ich kolor jest wówczas bardzo mocno pomarańczowy i nienaturalny. Problem nie dotyczy wszystkich kanałów. Czy ktoś z Was miał podobnie? Czy jest to kwestia ustawień telewizora? 
Dodam że przekazałem tv w tryb obrazu naturalnego- widać częściową poprawę ale taki obraz jest z kolei zbyt „blady”. 
Bede bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki. 

0 Like
3 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@_Mateusz Witam. Możemy sobie wybrać jeden z trybów jak również przejść do ustawień eksperckich i sobię dostosować kolor, kontrast, jasność itd: ręcznie, nie wykluczone że może to być też wina samego kanału. Kanał, kanałowi nie równy kwestia jeszcze jak jest nadawany.
Mateusz W
First Poster
Opcje

Witam. Poradziłeś sobie z problemem? Dzisiaj podłączyłem tv i mam ten sam problem. Sygnał antenowy, nie na wszystkich kanalach

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Mateusz W  i @_Mateusz sprawdźcie obraz na lepszych źródłach sygnału np. Netflix YouTube.

@_Technik_ może mieć w tej sytuacji dużo racji. QLED oferuje bogatą paletę kolorów i jasny kontrast, co bez odpowiedniej korekty w ustawieniach TV może wyglądać po prostu niewłaściwie. 

Dajcie nam znać, czy udało wam się poprawić obraz po zmianie ustawień 🙂