Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE55Q77TATXXH

(Temat utworzony: 30-03-2021 11:44 AM)
529 Wyświetlenia
Robertkz1
Apprentice
Opcje

Witam. Srodze się zawiodłem, na tym telewizorze. Żeby w takich telewizorach nie działał czujnik oświetlenia zewnętrznego, to kpina. Włączy się, ale tylko w przypadku wybrania "Trybu inteligentnego", który przy okazji dezaktywuje tryby obrazu. Mój stary Philips robił to dużo lepiej. Moim zdaniem skopane oprogramowanie.

8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Robertkz1
Apprentice
Opcje

Oczywiście, że czytałem. Jednak nie zmienia tylko samej jasności, ale także inne parametry. Tryby obrazu są nieaktywne.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Robertkz1
Apprentice
Opcje

Tryb ECO, bynajmniej u mnie, samodzielnie nie działa "Wykrywanie światła otoczenia", suwak ustawiony na 0. Na pewno byłoby to rozwiązanie najbardziej oczywiste. Jadnak tylko uaktywnienie trybu inteligentnego, uaktywnia opcję regulacji jasności, ale nie tylko samej jasności.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Robertkz1  Proponuje Ci kontakt przez wsparcie techniczne e-mail

Robertkz1
Apprentice
Opcje

Niestety pytałem. Stwierdzono, może nie w sposób jednoznaczny, że telewizor robi to lepiej ode mnie, zmieniając też inne parametry obrazu. Także mogę sobie robić różne ustawienia obrazu, a i tak telewizor zrobi to po swojemu ( w trybie inteligentnym). Czyli Samsung obalił koncepcje kalibracji obrazu, ale to jest żart. Jak nie zrobią porządnego oprogramowania to będzie lipa. Jednemu się spodoba innemu nie. Ale najważniejsze że algorytm dostosowania obrazu podoba się Panu Informatykowi z Samsunga

0 Like
Tomek53
Pioneer
Opcje
O kurde musze luknąć jak u mnie to działa
0 Like
Robertkz1
Apprentice
Opcje

Lepszy numer, włączając tryb inteligentny u mnie automatycznie dezaktywują się ustawienia ECO odnośnie regulacji jasności. Bez włączonego trybu opcja jest aktywna, ale telewizor nie reaguje na zmienne warunki oświetlenia. Oprogramowanie mam z marca. U mnie opcja ta jest martwa.

0 Like