Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Q90T - Steam Link - Zawieszanie obrazu

(Temat utworzony: 26-04-2021 05:17 PM)
323 Wyświetlenia
mrpajax
First Poster
Opcje

Hej,

Nowy telewizor z salonu - model Q90T - nie chce współpracować z Steam Link'iem. Uruchomienie aplikacji nie sprawia żadnych problemów, natomiast po połączeniu i uruchomieniu gry, aplikacja zawiesza się. Obraz zatrzymuje się na ostatniej dostępnej klatce obrazu, natomiast dźwięk jest dalej odtwarzany prawidłowo (więc de facto transmisja nie jest przerwana). 

Po wyłączeniu aplikacji (długie przytrzymanie przycisku Wstecz na pilocie) oraz ponownym połączeniu z telewizorem, jestem wstanie grać normalnie. Jedynie podczas zmiany gry, lub powrotu do pulpitu/trybu Big Picture, obraz zawiesza się ponownie. Dzieje się to z wszystkimi grami, które testowałem.

Aplikacja działała bez zarzutu na moim poprzednim telewizorze z średniej półki Samsung'a (rocznik 2018 jeżeli dobrze pamiętam).

Co próbowałem zrobić:

* Zmienić router ( oraz konfiguracje, pokroju sieci 5GHz, nazwy, pasma, aktualizacje)

* Przeinstalować system Windows oraz aplikację Steam

* Przywrócić ustawienia fabryczne telewizora, oraz przeinstalować aplikację Steam Link

* Zainstalować wersję beta aplikacji Steam

Telewizor nie posiada nowej dostępnej wersji oprogramowania.

Znalazłem parę osób mających taki sam problem, niestety brak rozwiązania na ten moment. Czy ktoś jest wstani mi pomóc?

0 Like
1 Odpowiedz
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mrpajax  Napisz do twórcy aplikacji service@mhand.net

0 Like