Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Q90T - smart pilot i aplikacja smarthings

(Temat utworzony: 26-10-2020 10:15 AM)
2060 Wyświetlenia
NEO__303
Apprentice
Opcje

Witam, chciałbym zapytać o kilka rzeczy. Mam evobox pvr z cyfrowego polsatu i konfiguracja smart pilota przeszła pomyślnie z tym urządzeniem. Wszystko fajnie działało ale na drugi dzień juz nie bylo tak płynnie jak wcześniej. Co drugie albo co trzecie naciśnięcie przycisku zmieniało kanał i zmniejszyła się odleglosc bo dzień wcześniej zmieniało nawet w drugim pokoju. Pomyślałem że może poloze dekoder bliżej telewizora i skonfigurowałem wszystko jeszcze raz i działało jeszcze lepiej niż na samym początku. Kanaly zmieniały się szybciej i odleglosc teraz nie robiła problemu ze zmianą czegokolwiek. Dzisiaj znowu się pogorszyło i wróciło do stanu ze reakcja jest co kilka klikniec i z małej odległości. Jeśli chodzi o TV to wszystko idealnie działa ale w dekoderze tez bylo wszystko ok jak go położyłem bliżej a po nocy sie zepsuło. Co może być przyczyną? Zrobiłem jeszcze sparowanie pilota czyli na 3 sek przytrzymalem przycisk wstecz i play/pause. Na ekranie wyskoczyl komunikat ze nie znaleziono urządzenia z którym ma sie połączyć. To tez mnie trochę zdziwiło. Po kupnie telewizora w ogóle nie parowalem pilota bo od razu działał ale myslalem ze moze sie cos zresetuje jak przeprowadze parowanie ręczne... Kolejne pytanie: czy jest możliwość sterowania urządzeniami przez smarthings? Aplikacja byla juz wgrana, pokazuje urządzenia ale nie da się nic zrobić, nie ma żadnej reakcji na kliknięcie w ikonę urządzenia. Jeśli chodzi o wyświetlanie obrazu z TV na smartfonie to do jakiej odległości to powinno działać? 

Screenshot_20201020-154257_SmartThings.jpg 

Ostatnie pytanie odnośnie tego screenshota. Czy powinny się tutaj wyświetlić wszystkie aplikacje zainstalowane w TV? 

Czekam na jakieś wskazówki.

Pozdrawiam. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@maniek33  Napisz coś więcej jaki masz dokładny model i telefon ?

0 Like
maniek33
Explorer
Opcje
TV Q90 tel S10+. Nie wyświetla mi żadnych urządzeń w SmartThings na TV
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Q90R czy Q90T ? Czy codzi o to ?

20201111_091609.jpg

0 Like
maniek33
Explorer
Opcje
Q90T, tak chodzi o to 😉
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
maniek33
Explorer
Opcje
Mam
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może jeszcze trzeba dodać do SmartThings. Ja nie mam żadnych innych urządzeń z SmartThings 

Screenshot_20201111-182926_SmartThings.jpgScreenshot_20201111-183120_SmartThings.jpgScreenshot_20201111-183125_SmartThings.jpgScreenshot_20201111-183131_SmartThings.jpg

0 Like
NEO__303
Apprentice
Opcje
A czy mozna sterować urządzeniami za pośrednictwem telewizora? Mi wszystkie urzadzenia sie wyświetlały ale gdy kliknąłem np na pralke czy na inną rzecz to nic się nie włączało.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Raczej sterowanie jest z poziomu telefonu https://www.samsung.com/pl/campaign/connectedliving/

0 Like
NEO__303
Apprentice
Opcje
Aha czyli na pewno nie można sterować urządzeniami na TV? Gdzies przeczytałem ze mozna ale znowu gdzie indziej przeczytałem ze nie da rady, jedynie poprzez lodówkę smart hub można sterować ale przez TV nie dlatego sie zastanawialem jak jest na prawdę.
0 Like