Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung LE40A536T1F - różne kolory po zerowaniu

(Temat utworzony: 01-10-2020 03:41 PM)
651 Wyświetlenia
EazyEE
Student
Opcje

Dzień dobry,

Piszę w sprawie telewizora Samsung Model: LE40A536T1F

Chcąc wczoraj „wyzerować” opcję obrazu:

po jego wciśnięciu kolory stały się całkowicie inne niż być powinny. Wygląda to bardzo abstrakcyjnie, ponieważ niektóre są tak jakby odwrócone, niektóre są podobne ale z o wiele za dużym kontrastem lub nasyceniem, inne są jeszcze ciemniejsze lub bardziej jaskrawe.

Postanowiłem wejść w tryb serwisowy i wyzerować go do ustawień fabrycznych, co niestety też nic nie dało. Jedyne co się zmieniło, to to, że kolory jeszcze bardziej się „pomieszały”. Próbując ustawić kalibrację HDMI w ustawieniach ekran po prostu znowu miesza kolory i czasami mruga(nie gaśnie, ale jaśnieje i ciemnieje cyklicznie). Po mimo długiego czekania, aż się coś uda zrobić, wyświetla się napis „Calibration HDMI Failure”.

Zdjęcie obrazu z laptopa:

Zdjęcie obrazu na telewizorze(z opcjami obrazu):

Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc?

Pozdrawiam

0 Like
3 Odpowiedzi
EazyEE
Student
Opcje

Wybrałem te opcjeWybrałem te opcjeZdjęcie ekranu z laptopaZdjęcie ekranu z laptopaRóżne opcje obrazu/ekranuRóżne opcje obrazu/ekranuRóżne opcje obrazu/ekranuRóżne opcje obrazu/ekranuRóżne opcje obrazu/ekranuRóżne opcje obrazu/ekranuRóżne opcje obrazu/ekranuRóżne opcje obrazu/ekranuRóżne opcje obrazu/ekranuRóżne opcje obrazu/ekranu

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Widać że masz rozjechany cały balans bieli. Napisz do mnie wiadomość prywatną postaram Ci pomóc.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@EazyEE  Zajrzyj, do wiadomości prywatnej masz ustawienia.

0 Like