Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung J9000 - komunikat Niedostępny

(Temat utworzony: 22-06-2020 06:31 PM)
5472 Wyświetlenia
PSPatricko
Navigator
Opcje

Witam. 

Mam dość dziwny problem z moim TV. W dolnym lewym rogu ekranu mam cały czas informacje "Niedostępny". 

20200622_182236.jpg

Do tego regularnie cały czas pulsuje czerwona dioda od telewizora. Najlepsze jest to, że jak ją zasłonię ręką to problem znika i komunikat również znika.

Sprawdziłem wszystkie piloty, zmieniłem baterie, sparowałem nawet od nowa i nadal nic. Innego źródła podczerwieni nie mam w pokoju, więc nie wiem o co może chodzić.

Ktoś się spotkał z podobnym problemem? 

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PSPatricko  Czy probowałeś, odłączyć TV od prądu na około 10 min też możesz resetować TV do ustawień fabrycznych?

Jaką masz wersje firmware ? 

0 Like
PSPatricko
Navigator
Opcje
Najnowszą jaka jest, bodajże 1250. Odłączałem już go, może nie na 10 minut, ale na 5 spokojnie i problem nadal ten sam. Coś jakby mieszało mu w sygnale, bo wystarczy przysłonić diodę i jest ok. Problem w tym, że nic w pokoju nie mam co mogłoby powodować problem. Mam router za TV, ale mam go już od lat i wątpię, żeby nagle zaczął być problemem, tym bardziej że daje tylko sygnał WiFi.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PSPatricko  Najnowsza wersja jest, wer 1550 jak masz, klasyczny pilot to możesz mieć wciśnięty jakiś klawisz A .D lub przewijania do przodu, lub do tyłu i wtedy miga czerwona dioda.

0 Like
PSPatricko
Navigator
Opcje
Ok, po dłużyszym wyłączeniu problem zniknął, ale klasyczny pilot przestał działać, więc pewnie on robił problem. Nieraz spadł na ziemię, także może w końcu nadszedł jego koniec. Wymiana baterii nie skutkuje, więc może padł do reszty. Pobawię się nim jeszcze, a jak coś to kupię nowy po prostu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
PSPatricko
Navigator
Opcje

Okazało się, że pilot jest po prostu uszkodzony. Cały czas wciska przycisk cofania, przez co TV myśli, że pilot coś non-stop robi, a na ekranie pokazuje się informacja "Niedostępny". Wystarczyło wyciągnąć z niego baterię i obecnie używam tego smart pilota. Jak będę sprzedawać TV to pewnie wtedy kupię po taniości nowy pilocik. 

0 Like