Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung 70 UE70RU7022 lub UE70RU7092 - rodzaj matrycy

(Temat utworzony: 24-11-2019 04:36 PM)
4209 Wyświetlenia
pavlito
Apprentice
Opcje

Witam,

przymierzam się do zakupu jednego z telewizorów jakie podałem w temacie wiadomości;

czy ktoś wie jakie mogą być tam matfyce, PLS czy VA ?

Wysłałem zapytanie na czacie samsunga i nie udzielono mi odpowiedniej informacji,

podano tylko info które dotyczy wartości parametru PQI ...

Na zadane przeze mnie pytanie nie potrafili odpowiedzieć a jest to dla mni dosyć istotne.

0 Like
36 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pavlito  Wszystkie modele z 2019 roku serii "RU" mają matrycę VA 

0 Like
pavlito
Apprentice
Opcje

No niekoniecznie właśnie bo na przykład ten model:

https://www.displayspecifications.com/en/model/7e771b13

nie ma ...

To samo było z seriami z rocznika 2017 (MU6XXX) najpewniej też 2018 i teraz samsung postępuje tak samo.

Nie wiadomo czego się u nich spodziewać jak się kupi telewizor 4K niższej serii .... 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pavlito  Na rynek Polski jest matryca VA 

0 Like
pavlito
Apprentice
Opcje

Końcowki z oznaczeniem 22 i 92 są przeznaczone na rynek polski jak rozumiem ?

Trochę się obawiam co dostanę bo niestety naciąłem się u nich na matrycę PLS i był to telewizor z oznaczeniem 6102.

Było to wtedy najgorszy telewizor LED-owy jaki nabyłem a przewinęło się ich trochę u mnie  ...

Jakość była dramatycznie niska (typowa dla IPS-ów  lub PLS-ów oglądanych wieczorami).

Najgorsze jest to że technicy samsunga nie są w stanie odpowiedzeć na takie proste pytanie.

LG nawet nierzadko podaje przy swoich telewizorach na swojej stronie typ matrycy ... 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak są na rynek Polski i wybrane markety https://www.samsung.com/pl/support/search/?keyword=ru70

0 Like
pavlito
Apprentice
Opcje

Ok,

trochę mam obawy co do mnie przyjedzie bo może być taka sytuacja że będę odsyłał ten TV ze względu na matrycę ...

Koszty przsyłki zwrotnej też przecież kosztują 

0 Like
pavlito
Apprentice
Opcje

Dodam też że to zależy od przekątnej właśnie jak w przypadku Philipsa na przykład.

Samsungi seria 6XXX w przekątnej 55 miała matrycę PLS a w 50-tce miała VA  (miałem oba te telewizory i jakoś na korzysć 50 była nieporównywalnie lepsza właśnie dzięki matrycy VA).

Oba te telewizory tez były dystrybuowane w Polsce.

Także i tak uważam że możę być różnie nawet w tej serii stąd moje dalsze obawy

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pavlito  Proponuje, zajrzeć na stronę hdtvpolska a tam znajdziesz, jakie są matryce w danych markach czy wielkościach 

Na stronie displayspecification jest, wiele nieprawdziwych informacji jak modele RU7XXX nie mają dwóch sieci WIFI 2.4/5 GHz a tylko 2.4 GHz.

0 Like
pavlito
Apprentice
Opcje

Tak wiem,

w niektórzych przypadkach telewizorów LG były podawane informacje że miały matrycę VA a okazywało się że były to zwykłe IPS-y ... 

napiszę właśnie może na tym portalu przez Ciebie wskazanym.

Jeszcze zapytam:

jak rozumiem wersje telewizorów które podałem w tym wątku głównym mają krawędziowe podświetlenie matrycy ?

jeżeli tak to też trochę słabo ale byłby akurat najmniejszy problem 

0 Like