Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung 40J5100 wersja oprogramowania.

(Temat utworzony: 17-10-2017 12:38 PM)
1067 Wyświetlenia
dewo
First Poster
Opcje

Witam.

Na początku roku w Polskim sklepie zakupiłem TV Samsung 40UEj5100 (model 40 UEJ5100AWXBT).

W związku z tym mam pytanie:

TV posiada wersję oprogramowania 1048.0 (menu po polsku , instrukcja obsługi na TV w języku Angielskim).

Na każdej stronie internetowej Samsunga widnieje oprogramowanie w wersji 1042.0.

Może ktoś mi wyjaśni skąd to oprogramowanie w mojej wersji TV, jezeli nie ma go na stronie producenta  ???

0 Like
11 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @dewo

Sądząc po kodzie modelu, który podałeś sprzedawca samodzielnie sprowadził odbiornik do polski z zagranicy. Samsung w Polsce jest dystrybutorem modelu UE40J5100AWXXH. Z tego powodu masz inne oprogramowanie niż jest dostępne na polskiej stronie.
0 Like
dewo
First Poster
Opcje

??? Model ten jest sprzedawany w wielu popularnych sklepach na terenie PL.

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @dewo

Nikt nie jest w stanie zabronić jakiemuś sprzedawcy sprowadzac indywidualnie sprzętu z zagranicy. Z tym, że w takiej sytuacji to on odpowiada za sprzęt, ponieważ staje sie dystrybutorem na dany rynek.
0 Like
dewo
First Poster
Opcje

To gwarancja na terenie Pl, nie obowiązuje?

0 Like
dewo
First Poster
Opcje

Hmm.. Problem jest w tym, ze zaden kraj nie ma oprogramowania w wersji 1048. Wszedzie jest 1042.  :smileyfrustrated:

0 Like
dewo
First Poster
Opcje

?

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @dewo

A jaki region wskazuje telewizor do wyboru jak konfigurujesz odbiór telewizji? Opcja ta jest dostępna np. przy pierwszej konfiguracji.
0 Like
dewo
First Poster
Opcje

Z tego co pamiętam, to Europa Wschodnia. Ale do wyboru po za tym, jest każdy region Europy. Przy pierwszym wlaczeniu.

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @dewo

Masz do wyboru każdy język Unii Europejskiej, ale region odbioru telewizji tylko ten, na który jest przeznaczony odbiornik.

Co do gwarancji słusznie napisałeś. Samsung Polska proponuje użytkownikom odbiorników z zagranicy naprawę bezpłatną, ale nie gwarancyjną. Oznacza to, że nie ma wymiany sprzętu, którego nie ma możliwości naprawy. Dostaniesz nienaprawiony sprzęt i tyle. Dodatkowo nie ma ograniczenia czasowego naprawy.
0 Like