19-11-2018 12:35 PM
Witam, od 2tygodni jestem posiadaczem flagowego modelu 65Q9FN, na jednolitych tłach zwłaszcza tych jasnych widze jakby plamy pasy na bokach. Jest to denerwujące zwłaszcza jak wchodze w przeglądarke google białe tło nie jest jednorodne tylko jakby w delikatnie żółtawe plamy.
Problemem jest także podświetlenie które w hubie zmieniając ikony rozjaśnia się po czym zciemnia, ma to miejsce także w niektórych aplikacjach.
Problem zgłosiłem dziś di serwisu. Oczywiście tv wezmą i na miejscu ocenią.
Pytanie do znawców czy to jest osławione DSE i banding. Pytanie także czy z serwisu nie może przyjechać jakiś technik i ocenić gołym okiem że problem rzeczywiście jest z matrycą i wtedy zabrać tv, ponieważ obawiam się że w serwisie stwierdzą że obraz jest ok i tak mają tv lcd. Niechce poprostu sciągać tv ze sciany.
19-11-2018 12:52 PM
@77MarcinA jak mamy to ocenić jak niema żadnych zdjęć ?
19-11-2018 01:00 PM
19-11-2018 02:10 PM
Coś tam widać ale pełna diagnoza jest w rękach serwisu.
19-11-2018 02:27 PM
No jasne że widać, w sklepach na przykład tego nie widzę, pytanie jak jest takie coś rozpatrywane przez serwis? Bo jak w normie to ja dziękuję za taki telewizor.
Co do podświetlenia to ciekawe czy to wina oprogramowania czy jakaś wada.
Wiem że na zagranicznych forach ludzie też mają z tym problem.
Oglądając jakiś film czy chociażby menu you tuba czy inne z serwisów vod chciałbym je widzieć takimi jakimi są, a nie takie jak wyświetla je telewizor np.wygaszona połowa ekranu.
Jeżeli Samsung nie potrafi bądź nie chce wydać stosownej łatki aby naprawić problem to ja dziękuję.
19-11-2018 02:38 PM
Jeśli chodzi o te dziwne plamy nie wszystko jest widoczne w sklepie na ekspozycji co do latek są wypuszczanie co jakiś czas 2/3 miesiące i napewno ten problem zostanie rozwiazany.
19-11-2018 02:44 PM
Problem z podświetleniem może i można rozwiązać nie rozumiem czemu po kilku miesiącach od premiery jeszcze tak poważnego błedu nie naprawiono
19-11-2018 02:51 PM
19-11-2018 02:51 PM
Nie jest takie proste jak sobie myślisz już wiele widziałem gdy pracowałem w serwisie dla Samsunga.