Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE65Q9FN niejednorodna matryca

(Temat utworzony: 19-11-2018 12:35 PM)
540 Wyświetlenia
77Marcin
First Poster
Opcje

Witam, od 2tygodni jestem posiadaczem flagowego modelu 65Q9FN, na jednolitych tłach zwłaszcza tych jasnych widze jakby plamy pasy na bokach. Jest to denerwujące zwłaszcza jak wchodze w przeglądarke google białe tło nie jest jednorodne tylko jakby w delikatnie żółtawe plamy. 

Problemem jest także podświetlenie które w hubie zmieniając ikony rozjaśnia się po czym zciemnia, ma to miejsce także w niektórych aplikacjach.

Problem zgłosiłem dziś di serwisu. Oczywiście tv wezmą i na miejscu ocenią.

Pytanie do znawców czy to jest osławione DSE i banding.  Pytanie także czy z serwisu nie może przyjechać jakiś technik i ocenić gołym okiem że problem rzeczywiście jest z matrycą i wtedy zabrać tv, ponieważ obawiam się że w serwisie stwierdzą że obraz jest ok i tak mają tv lcd. Niechce poprostu sciągać tv ze sciany. 

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@77MarcinA jak mamy to ocenić jak niema żadnych zdjęć ?

0 Like
77Marcin
First Poster
Opcje
Tutaj filmik na dse matrycy:
https://youtu.be/rzZxIAhJImc
A tutaj problem z podświetleniem, problem występuje w ustawieniu standartowym:
https://youtu.be/NaVCmX8ldf4

Oprogramowanie 1153
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Coś tam widać ale pełna diagnoza jest w rękach serwisu.

0 Like
77Marcin
First Poster
Opcje

No jasne że widać, w sklepach na przykład tego nie widzę, pytanie jak jest takie coś rozpatrywane przez serwis? Bo jak w normie to ja dziękuję za taki telewizor.

Co do podświetlenia to ciekawe czy to wina oprogramowania czy jakaś wada.

Wiem że na zagranicznych forach ludzie też mają z tym problem.

Oglądając jakiś film czy chociażby menu you tuba czy inne z serwisów vod chciałbym je widzieć takimi jakimi są, a nie takie jak wyświetla je telewizor np.wygaszona połowa ekranu.

Jeżeli Samsung nie potrafi bądź nie chce wydać stosownej łatki aby naprawić problem to ja dziękuję.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli chodzi o te dziwne plamy nie wszystko jest widoczne w sklepie na ekspozycji co do latek są wypuszczanie co jakiś czas 2/3 miesiące i napewno ten problem zostanie rozwiazany.

0 Like
77Marcin
First Poster
Opcje

Problem z podświetleniem może i można rozwiązać nie rozumiem czemu po kilku miesiącach od premiery jeszcze tak poważnego błedu nie naprawiono

0 Like
77Marcin
First Poster
Opcje
Co do plam to raczej wątpie że aktualizacja pomoże, bo z tego co czytam to są wadliwe matryce i taki problem skutkuje wymianą panelu. Poprostu nie do zaakceptowania jest oglądać scenerie zimowe gdzie na ruchomym obrazie widzimy "brudnyśnieg"
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie jest takie proste jak sobie myślisz już wiele widziałem gdy pracowałem w serwisie dla Samsunga. 

0 Like