Fechar

What are you looking for?

cancelar
Mostrar resultados para 
Pesquisar em vez de 
Queria dizer: 
Pular para solução SOLUCIONADO

Tópico original:

Q9fn65 problem z local dimming

(Tópico criado em: 01-01-2019 03:02 PM)
2730 Apresentações
paul88gt
Navigator
Opções

Witam posiadam już dobry miesiąc ten tv i fakt że bardzo mało używałem ,remont w domu itd ale przy oglądaniu filmów gdzie jest ciemno było local dimming moim zadaniem działa bardzo źle krótki filmik to pokazuję ale niestety s9+ traci focus  ma ktoś tak samo? https://youtu.be/Cx9yaTYtzLw

0 Gostos

1 Solução

Soluções aceites
22 Respostas
Solução
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opções
paul88gt
Navigator
Opções

Nie widziałem a szkoda bo pomogło ,dzięki 

Bonifacyzp
First Poster
Opções

Dzień dobry. Kilka miesięcy temu zauważyłem w 85QN85A pogorszenie jakości lokalnego wygaszania na ustawieniu standardowym. Mianowicie podczas filmów paski na górze i dole ekranu zamiast czarne były szare. Wtedy pomogło przestawienie wygaszania ze standardowego na wysokie. Czerń pasków znowu stała się smolista. Niestety po ostatniej aktualizacji do wersji 2141 paski na górze i dole ekranu nawet w ustawieniu wygaszania wysokim nie mają całkowicie wygaszonego podświetlenia i zamiast czarne są szare, co wygląda bardzo kiepsko. Ponadto zauważyłem na ustawieniu wygaszania standardowym, że podczas ekranu końcowego filmu z napisami następuje jakby pompowanie podświetlenia. I cały ekran co chwilę robi się raz smoliście czarny, a raz szary. Co z tymi "kwiatkami" zrobić? Najchętniej cofnąłbym wersję oprogramowania do starszej. 

0 Gostos
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opções

@Bonifacyzp  Nie ma możliwości cofnięcia aktualizacji. Czy robiłeś reset TV do ustawień fabrycznych?

Możesz też swoje uwagi zgłosić do firmy Samsung.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Bonifacyzp
First Poster
Opções

Reset TV nic nie dał.

0 Gostos
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opções

@Bonifacyzp, czy zgłaszałeś już to do wsparcia technicznego Samsung zgodnie z propozycją @vdsl2?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Gostos
Bonifacyzp
First Poster
Opções

Tak. Dlaczego mój post został schowany pod postem z innym telewizorem i innym problemem? 

0 Gostos
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opções

@Bonifacyzp, jakie są ustalenia na ten moment po kontakcie ze wsparciem?

Nie został schowany, obecnie temat znajduje się na samej górze tablicy. Natomiast został połączony, bo jeśli każdy założy osobny wątek na temat local dimmingu, to na forum zrobi się bałagan, a te 2 tematy są poniekąd podobne.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Bonifacyzp
First Poster
Opções

Żadne, nie odpowiedzieli. Jakoś w kilku innych przypadkach o lokal dimmingu nie przeszkadzało, że istniały samodzielnie, a nie doklejone pod inny model telewizora z inną przyczyną problemu.

0 Gostos