Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

pytanie o telewizor

(Temat utworzony: 04-01-2021 10:22 PM)
1184 Wyświetlenia
Mich3l3k
Student
Opcje
Dzień Dobry
Nigdzie nie mogę znaleźć jakiej matrycy używa się w UE43TU7172. Va czy Ips? Ponieważ szukam telewizora z matrycą VA.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
pyoter
Navigator
Opcje

Samsung nie podaje do publicznej wiadomości jaka matryca jest w konkretnym modelu tv. Może się pewnie zdarzyć, że dany model może mieć VA lub IPS; w zależności od partii produkcyjnej. Potrafi to sprawdzić serwis po informacjach z tabliczki znamionowej konkretnego telewizora(numer seryjny itp.).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
emwusc
Pioneer
Opcje

W tej cenie i tej klasie to na 99% IPS

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Mich3l3k  W specyfikacji tego modelu na stronie:

http://www.eukasa.pl/telewizor-samsung-ue43tu7172-srebrna/# 

jest info., że matryca jest typu VA

22222a.jpg

Rozwiązanie
pyoter
Navigator
Opcje

Samsung nie podaje do publicznej wiadomości jaka matryca jest w konkretnym modelu tv. Może się pewnie zdarzyć, że dany model może mieć VA lub IPS; w zależności od partii produkcyjnej. Potrafi to sprawdzić serwis po informacjach z tabliczki znamionowej konkretnego telewizora(numer seryjny itp.).

Mich3l3k
Student
Opcje
czyli mogę tak długo zamawiać i zwracać telewizor, aż trafię na odpowiednią dla mnie matrycę? Czy jest jakaś możliwość "wybrania"?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mich3l3k, Numer seryjny znajduje się na opakowaniu, więc jeśli znajdziesz kogoś, kto potrafi sprawdzić te informacje po numerze, to znacznie ułatwi Ci to zakup odpowiedniego egzemplarza. Dzięki temu nie będziesz musiał rozpakowywać telewizora w celu potwierdzenia typu matrycy.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mich3l3k  Sam numer nie wystarczy potrzebny jest jeszcze Version NO tu można się dowidzieć, jaka jest matryca