Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wifi i bluetooth 55k6370

(Temat utworzony: 26-02-2017 04:02 PM)
2925 Wyświetlenia
ukasy
First Poster
Opcje

Witam, wyslalem zapytanie w tej kwestii do serwisu samsunga ale moze bedzie mogl mi tu ktos pomóc.

Otoz telewizor od poczatku zakupu miewal problemy z wifi, raz na kilka razy po polaczeniu do hotspota zle pobieral adres ip (dhcp) i pomagalo tylko odlaczenie telewizora od prądu. Zbagatelizowalem problem poniewaz wystepowal na tyle rzadko ze nie bylo to uciążliwe. Natomiast ostatnio po podłączeniu sluchawek po bluetooth, rozlacza wifi. Po odlaczeniu sluchawek wraca polaczenie z internetem natomiast nie mozna spowrotem polaczyc sie sluchawkami ktore teoretycznie sa sparowane. Trzeba usunac parowanie i sparowac ponownie ale wtedy znow trace internet. Podejrzewam ze z klawiatura bedzie identyczny problem.

Model telewizora to UE55K6370SSHHX zakupiony w grudniu 2016, nie dokonywalem aktualizacji oprogramowania.

Pozdrawiam

0 Like
1 Odpowiedz
DamianT
Pioneer
Opcje
Cześć @ukasy

Objaw opisany przez Ciebie jest bardzo nietypowy. Myślę, że tutaj w pierwszej kolejności dobrze byłoby wykonać aktualizację oprogramowania do najnowszej wersji.

Oprogramowanie możesz pobrać ze strony:

http://www.samsung.com/pl/support/model/UE55K6370SSXXH#downloads

Jak będziesz na danej stronie, to w jej dolnej części jest zakładka "Instrukcje do pobrania". W tej zakładce jest plik aktualizacyjny, który jest nazwany "Upgrade file".

Pobraną aktualizację należy uruchomić na komputerze, wtedy pojawi się możliwość wypakowania, gdzie należy wybrać pamięć zewnętrzną, jako miejsce docelowe. Po wypakowaniu powinien pojawić się folder "Image" z plikami w środku. Następnie należy podłączyć urządzenie do portu USB w telewizorze. Żeby telewizor zainstalował najnowsze oprogramowanie, należy wejść do:

Menu -> Pomoc techniczna --> Aktualizacja oprogramowania -> Aktualizuj teraz

Sprawdź proszę zachowanie telewizora po zmianie oprogramowania. Jeśli moja odpowiedź pomoże, kliknij "Kudo"! :smiling-face:
0 Like