Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z widocznością folderów i plików na dysku zewnętrznym (UE65NU7172)

(Temat utworzony: 04-08-2019 07:04 AM)
4399 Wyświetlenia
kogiro
Apprentice
Opcje

Cześć,

od pewnego czasu mam problem z odtwarzeniem plików z mojego dysku zewnętrznego (do dzisiaj nie znalazłem ani przyczyny ani rozmwiązania). Część folderów (nie wszystkie) pomimo tego, iż są widoczne nie wyświetla plików, które się w danym folderze znajdują. Nie wszystkich folderów to dotyczy. Dzieje się to chyba randomowo. Zauważyłem, że data "problematycznych" folderów na TV jest widoczna jako 1.01.1970. Nie mam pojęcia co zrobić, i jak ustrzec się przed tym w przyszłości. Formatowałem dysk wielokrotnie i problem wraca. Mam nadzieję, że macie jakiś pomysł. Z góry dzięki za pomoc!

Mój TV: UE65NU7172

Mój dysk zewnętrzny: Seagata Baskup Plus 5TB (system plikó exFAT)

Pozdrawiam

Folder działający - ma widoczne plikiFolder działający - ma widoczne plikiFolder niedziałający - nie ma widocznych plikówFolder niedziałający - nie ma widocznych plikówPusto - brak plików i folderówPusto - brak plików i folderówWidać w środku pliki i inne folderyWidać w środku pliki i inne foldery

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dysk powinien mieć jedną partycję masz pytanie możesz zadzwonić na infolinie Samsung tel 22 607 93 33 są dostępni dla ciebie przez 24H/7 dni. Co do dysku http://seagate.support/troubleshooting-Backup-Plus-5TB-desktop-external/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kogiro  Czy masz już taki firmware w TV wer 1260 ? Czy dysk też masz już najnowszy firmware ?

kogiro
Apprentice
Opcje

Jeżeli chodzi o TV to tak, a jeżeli chodzi o dysk to na stronie producenta nie ma dla niego firmware.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
kogiro
Apprentice
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@kogiro  Zapoznaj się na stronie 151 na temat "Przeczytaj przed odtwarzaniem plików zdjęć, wideo lub muzyki"

Sprawdziłem i niestety nic nie pomogło. Jedyną z wymienionych w manualu przyczyn może być brak zewnętrznego zasilania, aczkolwiek zauważyłem, że jeżeli przeniesiomy pliki z "zepsutego" folderu bezpośrednio na dysk lub do innego "działającego" folderu to TV je widzi i bezproblemowo odtwarza. Może jeszcze jakiś inny pomysł?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kogiro  Czy dysk ma więcej niż jedną partycje? przy tak dużym dysku 5TB jest wymagane dodatkowe zasilanie.

kogiro
Apprentice
Opcje
Ma jakąś partycję, która już była utworzona defaultowo przez Seagate. Skoro dysk jest sprzedawany, jako zasilany z USB, to czemu wymagane jest dodatkowe zasilanie? Spróbuję sformatować dysk do NTFS i przenieść tam wszystkie pliki jeszcze raz.
0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dysk powinien mieć jedną partycję masz pytanie możesz zadzwonić na infolinie Samsung tel 22 607 93 33 są dostępni dla ciebie przez 24H/7 dni. Co do dysku http://seagate.support/troubleshooting-Backup-Plus-5TB-desktop-external/

kogiro
Apprentice
Opcje
pomogło! pięknie dziękuję!
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kogiro Super że mogłem Ci pomóc:smiling-face:

0 Like