Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z vodtvp 55mu6172

(Temat utworzony: 10-08-2018 12:35 PM)
962 Wyświetlenia
mirek72
Student
Opcje

Witam

Od paru dni próbuję oglądać serial na vod tvp (aplikacja). film się odpala idzie i zatrzymanie ... co chwila się buforuje. pochodzi chwilkę i znowu buforowanie. Zmieniałem też jakość na mniejszą i nadal nic to nie daje.

Internet mam 30Mb/s.

Dodam, że youtube działa bez problemu.

wersja oprogramowania tv 1230

0 Like
5 Odpowiedzi
mirek72
Student
Opcje
wersja oprogramowania na tv 1230
0 Like
MateuszW1
Navigator
Opcje

Cześć @mirek72,

W tym przypadku możesz prewencyjnie wykonać reset routera, a następnie reset usługi Smart Hub za pomocą ścieżki:

Ustawienia/Pomoc techniczna/Diagnostyka/Resetuj Smart Hub.

Reset Smart Hub spowoduje wyczyszczenie cache tv i może przynieść poprawę.

Dodatkowo możesz jeszcze testowo sprawdzić jaką prędkość połaczenia odbiera rzeczywiście telewizor. Wejdź na przeglądarkę internetową urządzenia i wyszukaj dowolną stronę ze speedtestami, może być np.: http://www.speedtest.pl/. Jeżeli prędkość połączenia wykrywanego przez tv będzie wynosić poniżej 10 Mb/s aplikacje istrony internetowe mogą działać nieprawidłowo. Musisz pamiętać, że karta sieciowa telewizora zawsze będzie wykrywać mniejszą prędkość łącza niż ta nominalna.

0 Like
mirek72
Student
Opcje
Internet 30Mbps na kablu, więc wystarczy. Co do resetu, wydaje mi się trochę bez sensu gdyż inne aplikacje typu YouTube czy HBOgo działają bez problemu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mirek72Jest już nowsza wer 1240.7 do tego TV.

0 Like
mirek72
Student
Opcje

Wiem, że jest nowa wersja softu. Mam ją już wgraną. Zapomniałem tylko o tym napisać.

0 Like