Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z TV Samsung 55KS7000

(Temat utworzony: 07-03-2020 10:44 PM)
4481 Wyświetlenia
Marcinmarv
Explorer
Opcje

Witam,

Po niecałych 3 latach użytkowania SUHD z ultra HD premium, Samsunga 55ks7000, telewizor przestał działać. Włącza się na 3 sekundy (bez obrazu, samo podświetlenie) i zaczyna się resetować. I tak ciągle, wpada w jakaś pętlę. Próbowałem już wszystkiego, odłączenie od gniazdka na dłużej, inne gniazdko, inny kabel zasilający, odłączanie HDMI itd. Czy można jakoś inaczej go zresetowac? Poprzedni telewizor Samsung bez problemu działa do dnia dzisiejszego, już prawie 10 lat. To jest telewizor z dolnej półki, a ks7000 nie był tani. Infolinia podała tylko numer do serwisu. Wiem że gwarancja obejmuje dwa lata, ale kurcze żeby taki tv popsuł się po niecałych 3 latach to masakra:( jeśli wyrok będzie matryca to mogę się chyba z nim już pożegnać.. Czy ktoś miał podobne objawy?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcinmarv  Napisz, do działu reklamacji a się dowiesz czy naprawią Ci Free.

https://www.samsung.com/pl/info/contactus/

Byłem serwisantem przez 12 lat i nigdy nie było takiego miejsca.

Marcinmarv
Explorer
Opcje

Nie mam dla Ciebie dobrych wieści. Vdsl2 ma rację, nie bez powodu wypowiada się często na tym forum. Zarówno mailowo, jak i telefonicznie udzielono mi odpowiedzi, że niestety po okresie gwarancji można naprawić na własną rękę, ale otrzymałem od nich radę by na przyszłość rozszerzać gwarancję kupując dodatkowa polisę w sklepie (bez komentarza). U mnie naprawa jest nieopłacalna. Przedstawiłem również problem w formie pisemnej, listownie, niestety nie odebrano listu od listonosza. Zostawił awizo, a po list nikt się nie zgłosił. Możliwe że jest to spowodowane zaistniałą sytuacją (pandemią). Czekam aż list wróci i spróbuję raz jeszcze. Spróbuj napisać do nich, powołaj się że nie jesteś jedynym co ma taki problem, może Tobie się uda jak konsumentom z zachodu.

0 Like
DarkoPolo
Apprentice
Opcje

55ks7000 taka sytuacja55ks7000 taka sytuacja

Witam.

W trakcie użytkowania telewizora od 2017 roku dwie te same usterki pierwsza po upływie roku, naprawiona przez serwis w ramach gwarancji, wymiana panelu i całej obudowy. No i  ponowna taka awaria sprzed kilku dni po niespełna dwóch latach użytkowania od naprawy.  Porażka. Według gwarancji panel objęty gwarancją do maja 2020.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DarkoPolo  Tylko się  cieszyć, że masz, jeszcze gwarancje na panel do maja 2020 ma nadzieje, że zgłosiłeś ten problem ?

0 Like
DarkoPolo
Apprentice
Opcje

Tak zgłosiłem.  Czekam na konkretą odpowiedź w temacie rozwiązania tego problemu. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DarkoPolo  Jakie masz żądania od Samsunga ? Według mnie zostanie zamówiony panel i wymiana.

0 Like
DarkoPolo
Apprentice
Opcje

Po pierwsze to usunięcie usterki. A poza tym to z tymi panelami coś jest nie tak. Druga taka sama usterka to dziwna sprawa.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DarkoPolo  Nie koniecznie może, być to panel objaw może, być podobny nie raz się z tym spotkałem, pracując w serwisie Samsunga.

0 Like
DarkoPolo
Apprentice
Opcje
Nie znam się na tym. Objawy są identyczne jak te które wystąpiły po pierwszym roku użytkowania - brak obrazu różnokolorowe paski tak jak teraz. Serwisant po wymianie panelu uruchomił go bezproblemowo. Jak na taki okres użytkowania to w mojej ocenie trudno mówić o przypadku.
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@DarkoPolo daj znać po naprawie :smiling-face:

0 Like