Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z sterowaniem pilotem samsunga dekoderu netia

(Temat utworzony: 03-02-2022 07:22 PM)
3215 Wyświetlenia
Kubaaa1
Apprentice
Opcje

Witam, ostatnio zakupiłem tv QE65QN85AAT. Polaczylem z telewizorem przez kabel hdmi soundbara oraz dekoder netia EVOBOX D46BP. Soundbara samsunga normalnie steruje pilotem ktory mialem wraz z tv, podczas proby przelaczenia kanalu musze kilkukrotnie wcisnac przycisk zmiany programu. Nie ma zaleznosci, raz musze kilka razy klikac zeby sie kanal przelaczy a innym razem po trzech kliknieciach kanal sie zmienia. Dodam ze pilot odezwal sie dopiero przy „2 próbie” sparowania zmiany kanału. Mial ktos juz taki przypadek?

pozdrawiam

6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kubaaa1  Witam

Zalecam reset TV i ponowną konfigurację pilota uniwersalnego.  Ewentualnie reset jeszcze routera. Firma Samsung nie daje gwarancji na pełną kompatybilność z urządzeniami nie będącymi tej samej marki.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Mam również Netię i soundbar Samsung oraz TV Samsung. Dekoder Netii mam jednak podłączony osobno, nie przez soundbar. Z odbiorem i sterowaniem dekoderem nie mam problemu.
0 Like
Kubaaa1
Apprentice
Opcje

Tv nie resetowałem, podczas pierwszej konfiguracji nie moglem wybrak klawiatury przez pilota, musialem pin wpisywac telefonem. Pilota konfigurowałem kilkukrotnie. Dekoder jak i soundba sa bezposrednio podpiete hdmi 

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Kubaaa1 Pamiętaj, ze dekoder nie może być niczym zasłonięty. Sprawdź jeszcze aktualizację po stronie dekodera oraz wykonaj jego reset fabryczny.

@PrzemekM ma rację nie ma gwarancji, że wszystkie dekodery będą poprawnie działać skonfigurowane dla pilota uniwersalnego.

Kubaaa1
Apprentice
Opcje

Wykonałem reset tv, po stronie tv aktualizacji nie ma. Wykonalem reset dekodera, tez aktualizacji nnie ma. Jeszcze przed resetem pojawil sie problem ze przy wlaczaniu tv, sounbar sie odpalal a dekoder juz nie (przez pierwsze dni normalnie wszystko sie wlaczalo a pozniej juz nie. Dodam ze problemy zaczely sie tez z apka youtube, nie zawsze sie wlacza. W ogóle jakis trefny egzemplarz mi sie trafil, ewidentnie przy gornej krawedzi lewej strony matryca delikadnie odstaje od reszty tv, widac za dnia podswietlenie, jestem w stanie delikatnie docisna ja palcem gdzie przy innych krawedziach tv tego nie ma.

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@Kubaaa1  jeśli chodzi o Youtube, to wykonaj reset pamięci podręcznej:

1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek przycisk Power na TV
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek przycisk Power na pilocie
4. Odczekaj 30 sek - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
5. Odczekaj następne 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową

Co do problemów z podświetleniem, wyślij zdjęcie ekranu na samsung.pl na dole zakładka ,,napisz do nas" :winking-face: