03-02-2022 07:22 PM
Witam, ostatnio zakupiłem tv QE65QN85AAT. Polaczylem z telewizorem przez kabel hdmi soundbara oraz dekoder netia EVOBOX D46BP. Soundbara samsunga normalnie steruje pilotem ktory mialem wraz z tv, podczas proby przelaczenia kanalu musze kilkukrotnie wcisnac przycisk zmiany programu. Nie ma zaleznosci, raz musze kilka razy klikac zeby sie kanal przelaczy a innym razem po trzech kliknieciach kanal sie zmienia. Dodam ze pilot odezwal sie dopiero przy „2 próbie” sparowania zmiany kanału. Mial ktos juz taki przypadek?
pozdrawiam
03-02-2022 07:55 PM
@Kubaaa1 Witam
Zalecam reset TV i ponowną konfigurację pilota uniwersalnego. Ewentualnie reset jeszcze routera. Firma Samsung nie daje gwarancji na pełną kompatybilność z urządzeniami nie będącymi tej samej marki.
03-02-2022 09:24 PM
04-02-2022 06:03 AM
Tv nie resetowałem, podczas pierwszej konfiguracji nie moglem wybrak klawiatury przez pilota, musialem pin wpisywac telefonem. Pilota konfigurowałem kilkukrotnie. Dekoder jak i soundba sa bezposrednio podpiete hdmi
04-02-2022 04:05 PM
05-02-2022 02:02 PM
Wykonałem reset tv, po stronie tv aktualizacji nie ma. Wykonalem reset dekodera, tez aktualizacji nnie ma. Jeszcze przed resetem pojawil sie problem ze przy wlaczaniu tv, sounbar sie odpalal a dekoder juz nie (przez pierwsze dni normalnie wszystko sie wlaczalo a pozniej juz nie. Dodam ze problemy zaczely sie tez z apka youtube, nie zawsze sie wlacza. W ogóle jakis trefny egzemplarz mi sie trafil, ewidentnie przy gornej krawedzi lewej strony matryca delikadnie odstaje od reszty tv, widac za dnia podswietlenie, jestem w stanie delikatnie docisna ja palcem gdzie przy innych krawedziach tv tego nie ma.
07-02-2022 02:27 PM
@Kubaaa1 jeśli chodzi o Youtube, to wykonaj reset pamięci podręcznej:
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek przycisk Power na TV
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek przycisk Power na pilocie
4. Odczekaj 30 sek - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
5. Odczekaj następne 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Co do problemów z podświetleniem, wyślij zdjęcie ekranu na samsung.pl na dole zakładka ,,napisz do nas"