Schließen

Wonach suchst du?

abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 

Originalthema:

problem z smart tv wyrzuca aplikacje po 15min ogladania

(Thema erstellt am: 26-12-2021 07:20 PM)
4070 Anzeigen
Members_OAMDdBY
Apprentice
Optionen

Witam wszystkich mam problem z Smart tv, gdy używam aplikacji typu netflix viaplay itp. po 15minutach aplikacja się wyłącza w trakcie oglądania filmu meczu tak samo w trakcie gry na konsoli wyłącza tryb gry. Czy może to być wina słabego neta? Na laptopie i na telefonie na tym samym wifi wszystko działa normalnie. Próbowałem już resetować ustawienia  telewizora do ustawień fabrycznych niestety problem nadal się pojawia.  Dodam jeszcze gdy oglądam film z pendrive usb działa wszystko normalnie także tv przez dekoder też działa normalnie i nie wyłącza. Czy to wina oprogramowania? Czy ktoś miał taki problem?

Posiadam UE55RU7102KXXXH Samsung

0 Likes
5 Antworten
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

@Members_OAMDdBY Napisz jaki masz dokładny model TV? Jak daleko znajduje TV od routera?

Members_OAMDdBY
Apprentice
Optionen

UE55RU7102KXXH router znajduje się zaraz obok telewizora

numer seryjny OEFN3hGM600530A

wersja oprogramowania MSLDEUC.1385.0

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

Jak router stoi obok TV to połącz po kablu LAN nie będzie zrywać połączenia.

Zaktualizuj TV do nowego firmware wersja 1392 przez pamięć USB

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55RU7102KXXH/#downloads

https://downloadcenter.samsung.com/content/FM/202006/20200616141013787/2019_TV_Firmware_Upgrade_Inst...

Members_OAMDdBY
Apprentice
Optionen

Dziękuje za pomoc zainstalowałem nowa wersje  firmware 1392 podłączyłem kabel LAN jest o wiele lepiej  ale zdarza się jeszcze że zawiesza się obraz  i telewizor się wyłącza i włącza ponownie

tak wyglądaja pomiary mojego internetu

Download
predkość pobierania

10.38 Mb/s

Upload
prędkość wysyłania

0.91 Mb/s
0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

@Members_OAMDdBY  Masz poniżej instrukcje jak przywróci TV do ustawień fabrycznych i zapoznaj się z Ważne.

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.