Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniem wifi UE50NU7092

(Temat utworzony: 07-03-2019 01:47 PM)
1836 Wyświetlenia
Jablo3
Student
Opcje

Witam!

Przeszukałem wasze forum, ale nie znalazłem połączenia mojego problemu z innymi wątkami dlatego piszę nowy temat.
Mam problem z połączeniem wifi ze smart tv Samsunga a dokładniej modelu UE50NU7092 a internet mam z Netii, router od nich (Netia spot).
Dokładnie chodzi o to, że nie za każdym uruchomieniem telewizora chce się on połączyć z wifi. Wyskakuje komunikat brak dostępu. Wystarczy włączyć i wyłączyć telewizor (czasem trzeba zrobić to dwa razy) i wtedy się połączy. Testowałem na hotspocie i innym internecie z routerem TP-link i taki problem nie występuje. Wydaje mi się ze chodzi tutaj o konfiguracje routera, ale nie mam pojęcia co trzeba by było zmienić żeby było dobrze.
Jakieś pomysły?

0 Like
8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jablo3, Czy masz już zainstalowane najnowsze oprogramowanie w wersji 1202 ?

Czy router z Netii sprawia problem z innymi urządzeniami, czy tylko z telewizorem ?

0 Like
Jablo3
Student
Opcje
Aktualizacja najnowsza. Laptop, telefon, PS4 śmiga bez żadnych problemów. Tylko z telewizorem jest problem...
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jablo3  Czy taka wersja firmware jest w TV jak podał @kamil40013  ? Czy w routerze masz ustawione kanał WIFI automatyczny czy na ręczny wybór kanału? ustaw na 6 lub 11 powinno rozwiązać twój problem.

Jablo3
Student
Opcje

Firmware to 1202. Zawsze aktualne. Kanał zmieniłem na 8, bo czytałem gdzieś na forum że powinnien być ustawiony ręcznie, ale nie wyższy niż 10. Później spróbuje użyć tych dwóch. 

0 Like
Ola_P
Explorer
Opcje

@Jablo3 

Upewnij się, że adres IP jest ustawiony w routerze na stały, to sprawi, że telewizor nie będzie tracił połączenia z siecią WiFi po każdym wyłączeniu. Jeżeli w dalszym ciągu ten problem będzie się pojawiał, skontaktuj się z infolinią, konsultanci połączą się zdalnie z Twoim telewizorem, żeby wykonać diagnostykę i potrzebne czynności :smiling-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face: 

Jablo3
Student
Opcje
Ok, tak zrobię. Dziękuje za informacje i pomoc! 😊
0 Like
Aro17
Voyager
Opcje

Cześć,

Skoro laptop, telefon, PS4 śmigają bez żadnych problemów, wg mnie nie ma co "grzebać" w ustawieniach routera. Twój TV powinien się połączyć z siecią jak każde inne urządzenie. Spróbuj zresetować swoj TV i ponownie przeprowadź konfigurację. Jeśli to nie pomoże, tzn dalej będzie zrywać połączenie to prawdopodobnie wina leży po stronie TV (karty sieciowej). Zgłoś na infolinię i dalej do serwisu.

Jablo3
Student
Opcje

Tylko ze przez ostatnie pare dni korzystałem znowu z internetu NC+ z routerem tp-link i nie ma tego problemu. Przy każdym włączeniu telewizora połączenie z internetem jest stabilne. Tu musi być problem z netia spotem...

0 Like