Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z połączeniem Popcorn Hour c200 z telewizor UE55RU7472

(Temat utworzony: 16-12-2019 10:41 AM)
532 Wyświetlenia
Grzegorz17
First Poster
Opcje

Witam

Próbuje połączyc jak w temacie odtwarzacz sieciowy popcorn hour c200 z tv Samsung UE55RU7472 i bez rezultatu.

Zmieniałem 3-krotnie kabel Hdmi bez rezultatu.Próbowałem wszystkich ustawień jakie sa dostepne w tv od odtwarzacza Blu-ray po dekoder,pc i reszte.

Telewizor widzi ze cos jest podłączone pod hdmi,próbuje wyszukać sygnał, ale dalej jest brak obrazu na tv.Dodam że tv widzi zawartość urządzenia po sieci.

Sprawdziłem aktualizacje telewizora i sa  najnowsze tj 1335.

Prosze o pomoc w ustawieniu.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Uwagi dotyczące połączeń Przy podłączaniu urządzenia zewnętrznego należy uwzględnić poniższe informacje.
" Liczba złączy, ich nazwy i umiejscowienie mogą się różnić w zależności od modelu. " Przy podłączaniu do telewizora urządzenia zewnętrznego należy zapoznać się z jego instrukcją obsługi. Liczba złączy urządzeń zewnętrznych, ich nazwy i umiejscowienie mogą się różnić w zależności od producenta.
Uwagi dotyczące połączenia HDMI
● Zaleca się używanie następujących kabli HDMI:
– High Speed HDMI Cable
– High Speed HDMI Cable with Ethernet
– Premium High Speed HDMI Cable
– Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
– Ultra High Speed HDMI Cable
● Należy używać kabla HDMI o grubości 17 mm (0,66 cala) lub mniejszej.
Użycie nieatestowanego kabla HDMI może skutkować brakiem obrazu na ekranie lub błędem połączenia.
● Niektóre kable HDMI i urządzenia mogą nie być zgodne z telewizorem ze względu na inną specyfikację HDMI.
● Ten telewizor nie obsługuje standardu HDMI Ethernet Channel. Sieć Ethernet to sieć lokalna (LAN) zbudowana z użyciem kabli koncentrycznych zgodnych ze standardem IEEE.
● Aby uzyskać najwyższą jakość obrazu UHD dla wyświetlanych treści, należy używać kabla o długości poniżej 3 metrów (10 stóp).
● Wiele kart graficznych w komputerach nie ma gniazd HDMI, ma natomiast gniazda DVI lub DisplayPort. Jeśli komputer nie jest wyposażony w gniazdo wyjściowe wideo HDMI, połącz komputer kablem DVI-HDMI lub HDMI-DisplayPort.
● Jeśli telewizor jest podłączony do urządzenia zewnętrznego, takiego jak odtwarzacz DVD/BD lub urządzenie STB z wykorzystaniem złącza HDMI, tryb synchronizacji zasilania zostanie aktywowany automatycznie. W trybie synchronizacji zasilania telewizor nadal wykrywa urządzenia podłączone przez złącze HDMI. Funkcję tę można dezaktywować przez odłączenie kabla HDMI użytego do podłączenia urządzenia. " W zależności od modelu funkcja może nie być obsługiwana

.

@Grzegorz17  Zobacz w instrukcji jak masz wybrane na stronie 32

http://files.syabas.com/popcornhour/download/PopcornHour_C-200_UserGuide.pdf

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Uwagi dotyczące połączeń Przy podłączaniu urządzenia zewnętrznego należy uwzględnić poniższe informacje.
" Liczba złączy, ich nazwy i umiejscowienie mogą się różnić w zależności od modelu. " Przy podłączaniu do telewizora urządzenia zewnętrznego należy zapoznać się z jego instrukcją obsługi. Liczba złączy urządzeń zewnętrznych, ich nazwy i umiejscowienie mogą się różnić w zależności od producenta.
Uwagi dotyczące połączenia HDMI
● Zaleca się używanie następujących kabli HDMI:
– High Speed HDMI Cable
– High Speed HDMI Cable with Ethernet
– Premium High Speed HDMI Cable
– Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
– Ultra High Speed HDMI Cable
● Należy używać kabla HDMI o grubości 17 mm (0,66 cala) lub mniejszej.
Użycie nieatestowanego kabla HDMI może skutkować brakiem obrazu na ekranie lub błędem połączenia.
● Niektóre kable HDMI i urządzenia mogą nie być zgodne z telewizorem ze względu na inną specyfikację HDMI.
● Ten telewizor nie obsługuje standardu HDMI Ethernet Channel. Sieć Ethernet to sieć lokalna (LAN) zbudowana z użyciem kabli koncentrycznych zgodnych ze standardem IEEE.
● Aby uzyskać najwyższą jakość obrazu UHD dla wyświetlanych treści, należy używać kabla o długości poniżej 3 metrów (10 stóp).
● Wiele kart graficznych w komputerach nie ma gniazd HDMI, ma natomiast gniazda DVI lub DisplayPort. Jeśli komputer nie jest wyposażony w gniazdo wyjściowe wideo HDMI, połącz komputer kablem DVI-HDMI lub HDMI-DisplayPort.
● Jeśli telewizor jest podłączony do urządzenia zewnętrznego, takiego jak odtwarzacz DVD/BD lub urządzenie STB z wykorzystaniem złącza HDMI, tryb synchronizacji zasilania zostanie aktywowany automatycznie. W trybie synchronizacji zasilania telewizor nadal wykrywa urządzenia podłączone przez złącze HDMI. Funkcję tę można dezaktywować przez odłączenie kabla HDMI użytego do podłączenia urządzenia. " W zależności od modelu funkcja może nie być obsługiwana

.

@Grzegorz17  Zobacz w instrukcji jak masz wybrane na stronie 32

http://files.syabas.com/popcornhour/download/PopcornHour_C-200_UserGuide.pdf

Grzegorz17
First Poster
Opcje

Dziękuje za odpowiedź.

Zakupie dziś kabel https://www.euro.com.pl/kable/unitek-y-c136rgy.bhtml?gclid=EAIaIQobChMI2dWzvfq55gIVAeaaCh0rqQzyEAQYB...

.Pytanie czy taki może być ?.Ewentualnie prosze cos zaproponować.

Z góry dziękuje za odpowiedź

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz17  Może być ten, jaki podałeś. Zwróć uwagę na te ustawienia jak na zdjęciu.

Przechwytywanie2.PNG

0 Like
Grzegorz17
First Poster
Opcje

Hej

Więc na początku przepraszam za zwłokę w odpowiedzi.Minał prawie miesiąc a ja dopiero wczoraj wziałem się za rozwiązanie problemu.A więc tak zakupiłem nowy kabel hdmi,ustawiłem w popcorn hour wyjście video jak niżej,niestety bez rezultatu.Dalej TV nie widzi urządzenia popcorn.

Przypomne że obojetnie jakie ustawienia dam w popcornie to na innym tv Samsung (stary model coś tam A656 ) bez problemu jest połączenie.Robiłem reset ustawien ,ale nic to nie dało.

Prosze o sugestie jak rozwiązać problem .

IMG_20200113_185846_HDR.jpgIMG_20200113_190622_HDR.jpgIMG_20200113_190836_HDR.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz17 Proponuje, Ci, żebyś się skontaktował z infolinią Samsung tel. 22 607 93 33.

0 Like