Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pilotem Samsung Smart BN59-01242A

(Temat utworzony: 11-09-2020 01:56 PM)
667 Wyświetlenia
Rafal75
First Poster
Opcje

Witam,

mam problem z pilotem Samsung Smart BN59-01242A, telewizor UE55KS7000, przestał w nim działać przycisk włącz/wyłącz. Pilot się paruje, działają wszystkie inne przyciski. Z tego co się dowidziałem to ta funkcja jako jedyna działa po podczerwieni. Na początku pomyślałem że to problem z pilotem, bo kilka razy upadł, a więc kupiłem nowy oryginalny kontroler, sparowałem i przez kilka godzin było ok, po czym sytuacja się powtórzyła. Po kolejnym sparowaniu było dokładnie tak samo na początku wszystko ok, a potem znowu klops, nie można wyłączyć telewizora. Sprawdziłem telewizor na innym pilocie tylko na podczerwień i wszystko dział bez zarzutu. Kontaktowałem się z wsparciem Samsung i zgodnie z sugestią zrobiłem reset z 10 minutowym odłączeniem od prądu, niestety nie pomogło. Zakładanie że nowy pilot jest również niesprawny, jest trochę naciągane. Może ktoś miał podobnie i będzie w stanie podać jakieś rozwiązanie tego problemu. 

Pozdrawiam

0 Like
1 Odpowiedz
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rafal75  Jeśli działa z klasycznym pilotem to wygląda, że nowo zakupiony pilot Smart control też jest coś nie tak

https://mixremedia.eu/pilot_smart_control_rmcspk1ap1_do_telewizora_samsung,65,5199.html

0 Like