Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pilotem do Samsung 8 series UE55NU8042

(Temat utworzony: 05-05-2020 02:27 PM)
960 Wyświetlenia
je2bisty
Student
Opcje

Witam,

od kilku miesięcy zauważyłem coraz większe problemy z pilotem - nie reaguje na przyciski. Wymiana baterii(lub same wyciągnięcie baterii i ponowne włożenie), wyłączanie TV i ponowne parowanie przeważnie pomagało ale teraz już mnie to irytuje, bo praktycznie nie ma dnia aby coś się nie przycinał,  a dzisiaj po tych wszystkich "zabiegach"  dalej w trybie "zombie" ... zombie ponieważ jedyny przycisk jaki działa to włączanie i wyłączanie TV  oO  ... jakiś pomysł czy od razu zgłosić na serwis ?

Nie wiem czy jest to problem z pilotem czy z TV, bo mam jeszcze klawiaturę SAVIO  KW-02 z nadajnikiem USB która także raz działa raz nie, ogólnie były problemy z parownaiem tego urządzenia, myśałem że jak podłącze dyngiel USB to od razu wszystko zacznie działać ... myliłem się 😕 

Dodam tylko, że jedynie działa bez problemów aplikacja smart things na telefonie dzieki której mogę sterować TV, ale ona łączy się z tego co wiem przez WiFi ...

0 Like
4 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@je2bisty  Proponuje Ci kontakt z infolinią Samsung tel.22 607 93 33 lub z serwisem

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

MariushMario
First Poster
Opcje

Witam. Czy kolega poradził sobie z problemem? Mam dokładnie to samo,ten sam model tv i te same objawy. Po kontakcie z infolinią zrobiliśmy reset pamięci flash i zdalne połączenie z moim tv. Problem znikł dosłownie na czas ustawienia i zaprogramowania (10 minut) po czym pilot stracił połączenie z telewizorem. Dodam,że problem jest również z widocznością tv na innych urządzeniach np.smartfon. Mam wrażenie,że w moim samsungu padł moduł bluetooth? Telewizor jest już po gwarancji i co mam tera zrobić? Ile to będzie kosztować? Pozdrawiam

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MariushMario  Takie pytanie to już do serwisu, jakie są koszty części i robocizny.

0 Like
je2bisty
Student
Opcje

Witam,

finalnie serwis wymienił mi moduł WiFi/BT + Nowy Pilot i wszystko działa, polecam chyba najpierw sprawdzić gdzieś sam pilot - może nawet jakiś sklep pozwoli Ci pobawić się z 10 min jakimś Samsungiem ? Wyceń moduł w serwisie oraz oddzielnie koszt Serwisanta, jeśli będzie za drogi to może sprzedadzą Ci sam moduł a wymiany dokona Ci jakiś Lokalny Serwis ?  bo pilotów na Allegro od cholery :winking-face: ... moduł WiFi/BT też znajdziesz ...

0 Like