Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z obrazem z USB/HDD

(Temat utworzony: 24-05-2019 07:15 PM)
1013 Wyświetlenia
Julinium
Explorer
Opcje

Witam..schodów ciąg dalszy:thinking-face:

TV NU8042 .

Film  z płyty DVD  SD 720/576  4:3   kodek  MPEG2   (wesele) ,przegrany na pendrivie oraz na HDD zew.

Po odpaleniu występuje efekt lekkiego szarpania obrazu .

Nadmienię iż na LG 4K chodzi płynnie,na starym SD też OK.

Wyrażnie widać że sobie z tym obrazem nie radzi,być może któreś opcje/funkcje wpływają negatywnie na ten stan rzeczy.

Czy macie jakieś pomysły co z tym zrobić ?

Dziękuje i pozdrawiam.

0 Like
17 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Julinium, Czy masz zainstalowany już najnowszy firmware w wersji 1251 ?

0 Like
Julinium
Explorer
Opcje

Witam

Tak mam  to najnowsze    1251.0

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Julinium  Poczytaj instrukcje obsługi od strony 151 a będziesz wiedział dlaczego tak jest.

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201901/20190102115403583/POL_KM2DVBEUN-3.0.2_181205.0.p...

0 Like
Julinium
Explorer
Opcje

Oczywiście że czytałem to wcześniej,wszystko wskazywało na to że nie powinno być problemów,dotyczy to sposobu podłączenia/zastosowanych pamięci zew./czytanego formatu.

MPEG2 czyta do full HD- 30/60 k/s  ,mimo to nie powinno być problemu z czytaniem SD 25/50 k/s.....no chyba że jest inaczej.:thinking-face:

Może być to spowodowane zbyt wysokim bitrate przy kodowaniu z DV  do MPEG 2, czort wie !!!

vdsl2 masz jakieś przemyślenia co może być nie tak ?

Dziękuję i pozdrawiam.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Julinium  Może na początek spróbuj uzyć tego programu universal media serve

0 Like
Julinium
Explorer
Opcje

Chciałbym odtwarzać film z HDD zew podpiętego pod TV, A  UMS to komputer > TV,troche to komplikuje sprawe.

Nie wiem czy nie pozostanie mi jedyne wyjscie i teraz te płyty DVD nie konverterować do jakiegoś strawnego  formatu  dla tego TV.

Zamówiłem pod odtwarzacz DVD konwerter SCART>HDMI bo Samsung zaoszczędził na wej. scart

Może on coś wniesie nowego,zobaczymy.

ludzie maja sporo starych nagrań kasetki DV płyty DVD ,no i się robi kłopot,za nowoczesny ten TV ...he he he.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Julinium  A słyszałeś o takim programie jak Wondershare Video Converter Ultimate ? Jeszcze jedna sprawa czy masz powyłączane polepszacze jak Auto Motion Plus ?

Julinium
Explorer
Opcje

AMP  z  [auto] przestawiłem na [wył.] i nic to samo.

Konwertera tego nie znam, ten akurat jak widzę to trial oby był- pełny funkcjonalny.

Problem z zrywaniem będę jeszcze zgłębiał z różnymi ustawieniami  polepszaczy.A jak nie to dopiero konwersja.

Ciekawe jak to wygląda u innych,może Ktoś  się wpowie.

Dziękuję i Pozdrawiam.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Julinium  Tak ten program jest ograniczony do 30 dni ale funcjonalność Full :smiling-face:. Możesz skorzystać z tego Any Video Converter. Zobacz jak jest u mnie Frame Rate ustawione.

Przechwytywanie.PNG

0 Like