Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z menu

(Temat utworzony: 29-10-2020 09:19 PM)
9056 Wyświetlenia
PokeyDemidof
Student
Opcje

Witam! 

Mam problem w Samsungu Smart Tv, model ue65ru6025k

Nie mogę nic zrobić w menu, wszystkiego już próbowałem.. Mogę na pilocie naciskać w menu w bok, ale jak już wejdę w ustawienia ogólne, to już nic nie mogę zrobić, tylko w prawo, ale w dół nie mogę się przesuwać..

Może ktoś miał taki problem i mógł by mi pomóc. Byłbym bardzo wdzięczny 😊

16040026216903532117950682712181.jpg

19 Odpowiedzi
PokeyDemidof
Student
Opcje

16040035616611226384343555797666.jpg

Np. Chcę ustawić bezprzewodowy internet i nie mogę bo nie działa na pilocie przycisk w górę ☹️

0 Like
konraddd
Student
Opcje
może reset pomoże
0 Like
KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
Użyj SmartThings dopóki problem z pilotem się nie rozwiąże. Będziesz miał wirtualnego pilota, może nawet go polubisz.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PokeyDemidof 

Reset Flasha
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na TV.
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na pilocie.
4. Odczekaj 30 sekund - 1 minutę Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.
5. Odczekaj następne 30 sekund - 1 minutę, TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową PnP.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.
Gdy TV nie odpowiada przez 3 minut, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie.

0 Like
zalko
Pathfinder
Opcje

PnP to strona startowa od której zaczynamy ustawienia fabryczne tv ??

QE55QN85BAT
0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć @zalko ,

Strona PnP to strona pierwszej konfiguracji z wyborem języka. Jeżeli ten reset nie pomoże to skontaktuj się z infolinią, zdalnie sprawdzą Twój TV.

Infolinia pod numerem telefonu: 801 172 678.

zalko
Pathfinder
Opcje

I tak mnie zrobił gość z Infolinii..."zrobi Pan reset flash ale to nie zmieni żadnych ustawień".....

QE55QN85BAT
0 Like
Mbakala21
First Poster
Opcje

WItam. Wiem, że odkopuje temat sprzed ponad pół roku, ale mam identyczny problem. Kupiłem uszkodzony tv w którem po wlaczeniu nie bylo obrazu, wymieniłem płyte główną z blizniaczego modelu serwis powiedział ze na 100%  bedzie kompatybilna, i tv ozyl, natomiast mam problem z pilotem tak jak u zalozyciela tematu. Pilot normalnie dziala w glownym menu natomiast po wejsciu w ustawienia moge tylko pojsc w prawo przycisk od zatwierdzania nie dziala, nie mozna nawigowac. Przy probie podlaczenia telefonu w smartthings wszystko idzie ok, do momentu w ktorym mam zatwierdzic pilotem połaczenie, tam tez nie moge nic zrobic. Czy macie jakies pomysly na rozwiazanie? Czy mozna w tv UE65MU65000UXZT wykonac hard reset bez pilota?

sposob vdsl2 u mnie nie dziala

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mbakala21  Ty masz problem z pilotem możesz go sprawdzić włączając w telefonie aparat i naciskać klawisze.