05-05-2018 12:37 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam mam mały problem z treściami HDR które są poprostu ciemniejsze od zwykłych i grzebanie w ustawieniach nic nie pomaga. Gry na Xbox one s wyglądają fajnie ale netflix czy YouTube widać że obraz jest sporo ciemniejszy nie wiem czy powinno to tak wyglądać czy może pominolem jakieś ustawienie ? Z góry dzięki i mówię że wszystko w trybie Eco mam wyłączone ...
05-05-2018 12:38 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-05-2018 11:39 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć @Grucha886
Gorsza jakość w serwisach streamingowych wynika z kompresji dostarczanego materiału.
W wypadku konsoli i podłączenia przez HDMI taka kompresja nie występuje.
05-05-2018 12:43 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czyli to bolączką wszystkich tv że treści streemowane w HDR zmniejszają jasność prawie ,,podswietlenie`` 2x ? Jeśli tak to w jaki sposób wyłączyć tryb HDR bo w moim przypadku mam nasłoneczniony pokój i jakość w dzień jest nieakceptowalna ...
05-05-2018 03:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Generalnie nie ma możliwości wyłączenia obsługi HDR przy treściach streamingowych. Obraz może być ciemniejszy ale nie powinno być to tak drastyczne jak to opisujesz.
Skontaktuj się z infolinią w celu przeprowadzenia zdalnej diagnostyki telewizora. Bardzo prawdopodobne, że coś jest błędnie ustawione lub oprogramowanie zawiera błąd.