Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z HDR

(Temat utworzony: 05-05-2018 12:37 AM)
751 Wyświetlenia
Grucha886
First Poster
Opcje

Witam mam mały problem z treściami HDR które są poprostu ciemniejsze od zwykłych i grzebanie w ustawieniach nic nie pomaga. Gry na Xbox one s wyglądają fajnie ale netflix czy YouTube widać że obraz jest sporo ciemniejszy nie wiem czy powinno to tak wyglądać czy może pominolem jakieś ustawienie ? Z góry dzięki i mówię że wszystko w trybie Eco mam wyłączone ...

0 Like
4 Odpowiedzi
Grucha886
First Poster
Opcje
Aaaa właśnie mój TV to mu7042 w razie czego
0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Grucha886

Gorsza jakość w serwisach streamingowych wynika z kompresji dostarczanego materiału.

W wypadku konsoli i podłączenia przez HDMI taka kompresja nie występuje.

0 Like
Grucha886
First Poster
Opcje

Czyli to bolączką wszystkich tv że treści streemowane w HDR zmniejszają jasność prawie ,,podswietlenie`` 2x ? Jeśli tak to w jaki sposób wyłączyć tryb HDR bo w moim przypadku mam nasłoneczniony pokój i jakość w dzień jest nieakceptowalna ...

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@Grucha886

Generalnie nie ma możliwości wyłączenia obsługi HDR przy treściach streamingowych. Obraz może być ciemniejszy ale nie powinno być to tak drastyczne jak to opisujesz.

Skontaktuj się z infolinią w celu przeprowadzenia zdalnej diagnostyki telewizora. Bardzo prawdopodobne, że coś jest błędnie ustawione lub oprogramowanie zawiera błąd.

0 Like
Top tags