Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z HDMI 4

(Temat utworzony: 12-07-2021 04:39 PM)
5290 Wyświetlenia
Olimati3
Explorer
Opcje
Witam. Zakupiłem Samsung The Frame 55 cali 2021 ponad tydzień temu. Korzystam z konsoli PS5, która jest całkowicie sprawna, kable nie są uszkodzone. Podłączyłem ją pod port HDMI 4, dedykowany do konsol, lecz niestety telewizor ma problem, ponieważ wykrywa, że HDMI jest podłączone, ale mimo, że konsola jest włączona i ekran jest widoczny na innych urządzeniach oraz pozostałych trzech HDMI telewizora, to HDMI 4 uznaje, że urządzenie nie jest podłączone do zasilania. Podkreślam, że tylko ten jeden port tak ma, i nie zdarzyło się to dopiero dzisiaj, a od samego początku tak jest, codziennie. Jest to jakaś usterka sprzętowa ? Powiem także o tym, że jeśli nie włącze trybu gry jeszcze raz, kiedy widoczny jest ekran menu konsoli, to nie będzie słyszalny dźwięk. Nie sprawdzałem jak to jest z innymi konsolami jeszcze... 
Przejdź do rozwiązania
19 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Masz już taki firmware wersja 1808?

0 Like
Olimati3
Explorer
Opcje
Sprawdzę
0 Like
Olimati3
Explorer
Opcje
Nie, mam na razie 1805 i nie mam dostępnej nowej aktualizacji
0 Like
MG2021
First Poster
Opcje
QE65LS03AAU, wersja firmware 1805.4
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Na stronie wsparcia masz 1808 .
0 Like
MG2021
First Poster
Opcje
Aktualizacja oprogramowania - "Ta funkcja nie jest dostępna" taki komunikat widnieje gdy chcę wejść w tą zakładkę w Pomocy Technicznej w menu telewizora
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MG2021 Pobierasz z tej strony i robisz aktualizacje przez pamięć USB.

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE65LS03AAUXXH/#downloads

0 Like
Olimati3
Explorer
Opcje
Ja też spróbowałem pobrać. I niestety, ale nic nie dała nowa wersja, to samo:(( Oczywiście pobrałem dedykowane do mojego telewizora
0 Like
BGFray
Apprentice
Opcje

Mam ten sam problem. Udało się Tobie jakoś go naprawić? Na innych portach ps5 działa, na hdmi 4 nie :/.

0 Like
Olimati3
Explorer
Opcje
Teraz, po kilku aktualkach, działa lepiej. To znaczy, w mniejszym stężeniu wywala taki błąd, lecz niestety nadal on występuje:((
0 Like