Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z HDMI 4

(Temat utworzony: 12-07-2021 04:39 PM)
5220 Wyświetlenia
Olimati3
Explorer
Opcje
Witam. Zakupiłem Samsung The Frame 55 cali 2021 ponad tydzień temu. Korzystam z konsoli PS5, która jest całkowicie sprawna, kable nie są uszkodzone. Podłączyłem ją pod port HDMI 4, dedykowany do konsol, lecz niestety telewizor ma problem, ponieważ wykrywa, że HDMI jest podłączone, ale mimo, że konsola jest włączona i ekran jest widoczny na innych urządzeniach oraz pozostałych trzech HDMI telewizora, to HDMI 4 uznaje, że urządzenie nie jest podłączone do zasilania. Podkreślam, że tylko ten jeden port tak ma, i nie zdarzyło się to dopiero dzisiaj, a od samego początku tak jest, codziennie. Jest to jakaś usterka sprzętowa ? Powiem także o tym, że jeśli nie włącze trybu gry jeszcze raz, kiedy widoczny jest ekran menu konsoli, to nie będzie słyszalny dźwięk. Nie sprawdzałem jak to jest z innymi konsolami jeszcze... 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Members_a7tpa9T
Apprentice
Opcje

Cześć !

Wygląda ma to, że jest nas już dwóch z tym problemem. Rzuć okiem na ten wątek: https://eu.community.samsung.com/t5/tv/the-frame-2021-xbox-series-x-and-firmware-1506/m-p/3479612

co prawda dotyczy on Xbox ale wynika z niego, że aktualizacja firmware (wersja: 1506.0) całkowicie zepsuła HDMI4 (nie działa na tym porcie 4K z 120Hz a to przecież jedyny port na którym można uzyskać 4K+120Hz+HDR ). Kontaktowałem się już ze wsparciem Samsunga w tej sprawie - zalecili przywrócenie urządzenia do ustawień fabrycznych. To nie pomaga, więc trzeba ich męczyć dalej... 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Olimati3  Proponuje Ci kontakt z infolinią Samsung tel.22 607 93 33 i poproś o połączenie zdalne sprawdzą co jest nie tak z twoim TV.

Olimati3
Explorer
Opcje
No dobra, dzięki. Spróbuję
0 Like
Rozwiązanie
Members_a7tpa9T
Apprentice
Opcje

Cześć !

Wygląda ma to, że jest nas już dwóch z tym problemem. Rzuć okiem na ten wątek: https://eu.community.samsung.com/t5/tv/the-frame-2021-xbox-series-x-and-firmware-1506/m-p/3479612

co prawda dotyczy on Xbox ale wynika z niego, że aktualizacja firmware (wersja: 1506.0) całkowicie zepsuła HDMI4 (nie działa na tym porcie 4K z 120Hz a to przecież jedyny port na którym można uzyskać 4K+120Hz+HDR ). Kontaktowałem się już ze wsparciem Samsunga w tej sprawie - zalecili przywrócenie urządzenia do ustawień fabrycznych. To nie pomaga, więc trzeba ich męczyć dalej... 

Olimati3
Explorer
Opcje
Dzięki wielkie za info
0 Like
Members_gkyCcpf
First Poster
Opcje

Witam,

Jestem świeżym posiadaczem modelu QE55LS03AAU oraz PS5. Telewizor zakupiłem specjalnie pod konsole PS5 i świadomie wybrałem model frame, ponieważ jestem w stanie ukryć go na ścianie. Niestety od samego początku nie działa mi w nim game port (HDMI4), który jako jedyny obsługuje standard hdmi 2.1...

Przeglądając opinie innych użytkowników - tych w Polsce jak i za granicą sprawa z działaniem game portu popsuła się wraz z wejściem softu 1506. Mamy w tej chwili już końcówkę Lipca... Moje pytanie drogi Samsungu brzmi KIEDY BĘDZIE NOWY SOFT, KTÓRY SPRAWI IŻ TV ZADZIAŁA TAK JAK POWINIEN?

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@Members_gkyCcpf  z mojego doświadczenia z TV Samsung mogę Ci powiedzieć, że do nowszych TV wypuszczają aktualizację mniej więcej co kwartał. W tej sytuacji podejrzewam, że nowy soft wyjdzie w sierpniu/wrześniu i Twoja niedogodność zostanie usunięta 😉

MG2021
First Poster
Opcje
Hej mamy prawie grudzień a problem nadal występuje.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MG2021  A  jaki masz dokładny model TV?

0 Like
Olimati3
Explorer
Opcje
To znaczy ?
0 Like