Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z filmami 4k na samsungu UE50MU6102

(Temat utworzony: 02-01-2020 06:26 PM)
3554 Wyświetlenia
Wioslo
Student
Opcje

Witam niektore filmy na tym modelu odtwarzaja sie jak ponizej czyli co kilka sekund sie zacinaja, wszystkie updaty aktualne ma ktos jakis pomysl co to moze byc?

0 Like
50 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Wioslo  Nic nie zmieniałem w ustawieniach video.

0 Like
subik
Explorer
Opcje
Cześć
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@subik  Nie wiem, po co tak krzyczysz, na forum jak widać, nie do końca przeczytałeś uważnie instrukcję obsługi.

Kodeki DivX i DTS nie są obsługiwane przez modele telewizorów Samsung TV wyprodukowane w roku 2019

Przechwytywanie.PNG

0 Like
subik
Explorer
Opcje

Cześć. Czytałem, porównywałem formaty na stronach m.in na displayspecification, na divxach mi nie zależało. A Formaty tj. jak MKV i H.265 są wymienione t.j. w moim poprzednim Sony 49xe7005 i w Samsungu Q55Q65R. Wiec o co kaman?? Coś mnie zmyliło. DTS nie jest również wymieniony w Sony. Jak ten format sie zwie inaczej?

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7a91118e47

A druga rzecz to co zakreśliłeś to wiem, że j.angielski jest w 7.1 ale przełączam na jezyk polski w 5.1 wiec czemu dalej tnie?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@subik  Czy wiesz może jakim programem był, zgrany film jak zostało ustawione kodowanie ? Bo Wiele osób nie ma zielonego pojęcia i ustawia pod dany sprzęt jak PS. 

0 Like
subik
Explorer
Opcje

Co to znaczy PS? Czyli jak jest kilka  rodzajów i różnych języków audio to omijać taki plik? i najlepiej ściągać jak jest w nazwie pliku 5.1 , byle nie 7.1 czy True atmos, Dolby atmos?? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@subik  PS to konsola poza tym ludzie wrzucają różne ścieżki dźwiękowe różnymi programami jak na przykład  "staxrip" możesz poczytać na forum Doome9. True atmos a Dolby atmos to nie to samo. 

0 Like
subik
Explorer
Opcje

Witam. Chiałbym sie odnieść do tematu z zacinaniem sie filmów z HDR w 4k. Jakiego szoku dostałem, ze wszelkie problemy zniknęły po zmianie pendriva na dysk zewnętrzny 2,5. Oprócz plików z DTS i Divx oczywiście. Specjalnie ściągnąłem filmy jeszcze raz z którymi miałem te problemy i teraz chodzą jak trzeba. Niestety filmy w bogatą jakość obrazu i dźwięku potrzebują bardzo szybki odczyt. A pendriva mimo, że nie mialem najgorszego to nie radził sobie. Sprawdźcie sobie nośnik, teraz ściągam wszystko bez patrzenia w szczegóły pliku i filmy śmigają w różnych rozdzielczościach.

0 Like
Members_iBBmujb
First Poster
Opcje

Miałem identyczny problem z niektórymi filmami 4k HDR w tv QE65Q9FNA. Okazało się, że jest to wina napisów. Usunąłem z filmu kilkanaście zaimplementowanych napisów i zostawiłem tylko w języku polskim, problem minął. Do edycji filmu i usuwania napisów korzystałem z programu MKVToolNix.

0 Like
Members_X796arr
First Poster
Opcje

Witam. Posiadam 2 tv samsung UE50TU8502UXXH i UE43KU6000. Na tym drugim czyli 43cale mam problem z zacinajacymi sie filmami przez Usb. Mam kilka filmow na HDD i przykladowo wlaczam film i od razu go zaczyna klatkowac i ścinac a nie kiedy odwarza normalnie ale głównie zacina. Gdy wezme ten dysk podlacze do drugiego tv 50cali nic takiego sie nie dzieje wiec problem z hdd odpada. Probowalem na 2 różnych wejsciach usb i to samo ale gdy podlaczylen pendriva a nie hdd to normalnie odtwarzalo film. Zaznacze ze tv ma juz pare latek i kiedys tego problemu nie mialem a teraz takie cuda.Ktos podpowie co zrobic.

0 Like