03-12-2020 09:22 PM — edytowano 03-12-2020 09:56 PM
Mam telewizor Samsung QLED z DVB-T i DVB-S. Korzystam z Telewizji Naziemnej jak również Satelitarnej na Platformie CANAL+ na kartę przez moduł CI+. Od początku EPG wyświetla się z opóźnieniem na obie źródłach TV. Żeby zapoznać się z całym programem dla danego kanału muszę najpierw wejść w ten program i potem następnie wejść w EPG a w międzyczasie na paru kanałach nie ma programu w ogóle i tak w kółko. Na niektórych kanałach z satelity nie mogę zaplanować nawet na dwa lub jeden dzień.
Tak to wygląda
Zdjęcia są z Telewizji Naziemnej. Na Telewizorze Starym sprzed 10 lat firmy Panasonic nie było takiego problemu.
03-12-2020 11:09 PM
@Polishwolf97 Czy kontaktowałeś się w tej sprawie z infolinią Samsung lub przez wsparcie techniczne E-mail ?
04-12-2020 08:48 AM
@vdsl2 Napisałem maila w tej chwili. Został wymieniony stary wzmacniacz, który stosowany jest do rozdzielania sygnału telewizji naziemnej na telewizor w salonie i kuchni. To nie jest kwestia sygnału zatem.
04-12-2020 09:41 AM
@Polishwolf97 A jak załączysz EPG na TVP1 to jak to wygląda ?
04-12-2020 09:57 AM
Tak jak na zdjęciach
04-12-2020 10:02 AM
Na zdjęcia, jakie wstawiłeś jest Polsat a u mnie TVP1.
04-12-2020 10:04 AM
Kolejność kanałów u mnie jest inna
04-12-2020 10:08 AM
Kolejność nie ma znaczenia musisz włączyć TVP1 lub TVP2 wtedy zaczyta informacje z EPG.
05-12-2020 01:20 PM
Widziałem ten problem u kolegi, który wrzucił ten temat. I słyszałem rozmowę z pomocą. Jakaś masakra. Na informację, że poprzedni telewizor nie miał żadnych problemów z EPG usłyszeliśmy, że to były starsze telewizory, a te teraz są nowocześniejsze, więc tak może być. Tak może być nawet w sytuacji, gdy pokazuje siłę i jakość sygnału 100% - według rozmówcy. Według niego jest wszystko OK, skoro po kilkakrotnym klikaniu – włączaniu i przełączaniu kanałów w EPG informacja się pojawia – na tych kanałach, które się przeglądało. Wydawało mi się zawsze, że EPG jest po to, żeby wyszukać odpowiedni program bez zmiany kanałów – o zaprogramowaniu czegokolwiek w EPG, gdzie nie ma informacji o programie nie wspominając. Co ciekawe – sygnał jest dobry, a nawet, gdyby tak nie było – to EPG powinien się wczytać przez jakiś czas. Po wyłączeniu i włączeniu telewizora informacje o kanałach znikają znowu (nawet po kilku sekundach) = dotyczy to wszystkich muxów jednocześnie.. Masakra – kolega jest zły, bo minęło już 14 dni i nie może tego TV oddać. I to ponoć "flagowy" LCD. Aż strach pomyśleć, co jest w nieflagowych. Pilot ma na stałe przypisane funkcje, których nie używa się - bez możliwości zmiany. Nie wiem ile kasy wzięli recenzenci, którzy zachwalali wspaniałe menu Samsunga - bzdura. Najpopularniejsze funkcjonalności to co najmniej kilka kliknięć. Brak możliwości ustawienia swojego menu (chociaż w ograniczonym zakresie), brak możliwość przestawienia kolejności poszczególnych funkcjonalności w głównym menu (i usunięcia tych nieprzydatnych). Przyznam się, że byłem (jestem) niemile zaskoczony.
05-12-2020 01:28 PM — edytowano 05-12-2020 01:28 PM
Czy kolega słyszał o reklamacji z tytułu rękojmi u sprzedawcy?