Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem TV Samsung, MI BOX S, soundbar Denon

(Temat utworzony: 29-11-2020 11:50 AM)
1754 Wyświetlenia
Marko555
First Poster
Opcje

Witam,

TV UE46D6750WS.

Sytuacja wygląda następująco . Zakupiłem soundbar Denona i podłączyłem poprzez HDMI do TV. Instalacja i użytkowanie bezproblemowe , sterowanie pilotem TV. Następnie podłączyłem MI boxa s  do TV poprzez HDMI i sytuacja wygląda następująco :

- TV współpracuje z Denonem tylko jeśli jest Mi Box jest odłączony fizycznie od zasilania (wtyczka)  lub jest wyjęty z TV kabel HDMI

- TV nie współpracuje z Denonem jeśli jest podłączony Mi Box, w tym wypadku Mi Box współpracuje z Denonem a przełączając się z Mi Boxa na TV brak jest dźwięku z Denona.

Najprostsze rozwiązanie to wyłączyć Mi Boxa z sieci (wtyczka) ale nie o to chodzi.

Proszę o pomoc.

0 Like
2 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
wongregor
Explorer
Opcje

Może być to samo, co z moją HiMedia. Wyjścia są 3.

1. Wyrywasz 13 pin w kablu HDMI, którym masz podpięty MiBox (CEC). Dodam, że nie jest to łatwe.

2. Kupujesz adapter, który wycina CEC (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00DL48KVI?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00) ale jest zgodny tylko z HDMI 1.4, więc HDR nie pójdzie.

3. Ingerencja w złącze HDMI na mobo w Mi Box, o ile nie jest na gwarancji.

Ja w swojej HiMedia przerwałem ścieżkę na 13 pinie i wszystko, co związane jest z CEC i ARC w HDMI działa teraz elegancko pomiędzy TV a amplitunerem.

Tak to wygląda u mnie. Rozwierciłem delikatnie wiertełkiem 0,5 mm przelotkę na ścieżce od 13 pinu.

Hdmi.jpg

0 Like