Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Polaczenie telewizora Q60 z komputerem przez HDMI

(Temat utworzony: 25-10-2020 08:37 AM)
366 Wyświetlenia
Przybyszewski
First Poster
Opcje

Witam, jak w temacie uzywam polaczenia polaczenia PC z TV przy pomocy kabla HDMI zeby okazjonalnie sobie pograc na duzym ekranie. Do dzisiaj wszystko dzialalo i przy podlaczeniu kabla HDMI telewizor sam wykrywal mi nowe urzadzenie a dzisiaj z jakiegos powodu nie. Probowalem wszyskie porty HDMI, wlaczanie/wylaczanie oraz ta opcje rozwiazywania problemow ale zawsze finalnie dostaje wiadomosc ze urzadzenei (PC) nie jest wlaczone. Jak ten sam kabel HDMI wpinam do monitora to wszystko dziala. Jakies sugestie ?

0 Like
5 Odpowiedzi
BasiaW
Navigator
Opcje

Hej @Przybyszewski,

Spróbuj przytrzymać przycisk power na pilocie aż TV uruchomi się ponownie. Jeśli nie pomoże, to spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne telewizora: Ustawienia-> ogólne-> resetuj.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zobacz ten poradnik https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/poradnik-rozwi%C4%85zywanie-problem%C3%B3w-z-hdmi/td-...

Reset Flasha
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na TV.
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na pilocie.
4. Odczekaj 30 sekund - 1 minutę Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.
5. Odczekaj następne 30 sekund - 1 minutę, TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową PnP.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.
Gdy TV nie odpowiada przez 3 minut, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie

0 Like
Premizlaus
Navigator
Opcje
Nie wiem czy w tym modelu występuje ale jest coś takiego jak rozszerzenie HDMI w ustawieniach
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Coś takiego jest, ale co ma to wspólnego z brakiem wykrycia urządzenia po HDMI

0 Like
Premizlaus
Navigator
Opcje
U mnie bez włączonego nie wykrywa kompa po hdmi
0 Like