Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podlaczylem TV Samsung QE65Q6FNA z amplitunerem Yamaha RX-602S i nie moge puscic funkcji Smart przez glosniki kina domowego

(Temat utworzony: 31-01-2021 02:17 PM)
1760 Wyświetlenia
Kaczmar77
First Poster
Opcje

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kaczmar77  Jak masz podłączony kino z TV po HDMI czy optycznym ?

0 Like
Kaczmar77
First Poster
Opcje

HDMI 2.1

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy problem jest tylko ze Smart Hub, czy nie ma też dźwięku z innych źródeł ? 

0 Like
Kaczmar77
First Poster
Opcje

Żeby uniknąć dodatkowych pytań przesyłam dokładny opis sytuacji.

TV Samsung QE65Q6FNA podłączyłem kablem HDMI 2.1 do amplitunera Yamaha RX-602S (Po obu stronach odpowiednie wejście out/in ARC). Amplituner jest podłączony kablem HDMI do dekodera Ultrabox 4K Canal+.

Kiedy zmieniam źródło obrazu i dźwięku na aplikacje Smart (np. Netflix) to nadal słyszę dźwięk z dekodera A nie TV. To wszystko pomimo faktu że amplituner przełącza się na TV Input AV.

Oczywiście amplituner jest ustawiony na HDMI Control 'on.

Czy ktoś może mi pomoc? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wygląda jakby nie było przekazywanie audio po ARC. Więc pozostaje jeszcze podłączyć kabel optyczny. Poczytaj o tym w instrukcji amplitunera od strony 24.

https://europe.yamaha.com/files/download/other_assets/6/1161746/web_AV17-0254_RX-S602_om_UABGLVP_En_...

0 Like
Kaczmar77
First Poster
Opcje

Nie po to inwestowalem w sprzęt tej klasy by bawić się w optyka. Zarówno TV, jak i amplituner mają wejście ARC. A może to kwestia kabla? Może 2.1 w tej konfiguracji nie jest optymalny??

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kaczmar77  Raczej to nie problem po stronie kabla HDMI. Miałem wiele telewizorów Samsunga i na przykład z tym samym kinem domowym musiałem użyć dodatkowo kabla optycznego, aby był dźwięk.

0 Like
Kaczmar77
First Poster
Opcje

Ale czy mam rozumieć że wszystko podłączyłem prawidlowo tylko że tv nie chce współpracować z amplitunerem poprzez ARC? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możliwe że są jakieś jeszcze ustawienia w aplitunerze, ale ciężko mi jest coś więcej podpowiedzieć.

0 Like