3 tygodni(e) temu
– ostatnio edytowany
3 tygodni(e) temu
przez
OleksiiA
Telewizor SAMSUNG QE65S94D. Otóż wejście w tv na kabel optyczny nie posiada opisu tylko jakąś ikonkę z wychodzącą strzałką z kwadraciku, na prosty rozum wyjście dźwięku.
W menu telewizora pisze (odbiornik) optyczne, czyli jak gdyby wejście dźwięku do tv?
Ale po co wejście optyczne na głośniki telewizora? Śmieszne to jest.
Nigdzie nie piszą konkretów co do tego złoncza, tylko że do podłonczenia z sundbarem.
Po podłonczeniu z sundbarem kablem optical, oraz ustawieniu w opcjach tv na wyjście optyczne nie ma dźwięku.
Więc moje pytanie o co tutaj chodzi?
W sundbarze mam opcje prócz tv, bd/hdmi i nie działa na żadnym wejściu.
Sundbar to panasonic su-htb485.
Piszcie co myślicie.
3 tygodni(e) temu
3 tygodni(e) temu
Jak nie widać żadnych uszkodzeń kabla to mało jest możliwe aby był uszkodzony.
Spróbuj od resetu ustawień soundbara jak to zrobić masz na stronie 26 w linku.
3 tygodni(e) temu
Jak naciskasz klawisz input na pilocie soundbara to co się dzieje ? Zmieniają się kolory diody czy jest tam jakiś wyświetlacz i pojawiają się na nim symbole ustawianego źródła ?
3 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 3 tygodni(e) temu
3 tygodni(e) temu
Wiem o tym. Interesuje mnie jak się to objawia. Jak masz ustawione klawiszem input źródło TV to wiesz o tym bo świeci się dioda np. na biało czy wyświetla się np. symbol TV na wyświetlaczu soundbara. Pytam bo ja nie mam ani takiego TV ani soundbara.
3 tygodni(e) temu
3 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 3 tygodni(e) temu
Ok. No to masz prawidłowo ustawione źródła na TV i soudbarze. Teraz włącz jakiś program czy film na TV i powinieneś usłyszeć głos z soundbara. Nie zapomnij ustawić poziom głosu pilotem na soudbarze. Może być ustawione na 0 albo wyłączony głos. Nie masz możliwości pożyczyć od kogoś jakiś inny kabel optyczny ?
3 tygodni(e) temu
3 tygodni(e) temu
No to powodzenia 🤞
3 tygodni(e) temu