Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Po podłączeniu dysku USB do TV brak dostępu po ponowy podłączeniu do PC

(Temat utworzony: 16-01-2018 09:18 AM)
9428 Wyświetlenia
migot93
Journeyman
Opcje

Witam 

Mam pewien problem. Mam TV MU7002t. Chciałem nagrac troche testowej tresci 4k i HDR na dysku usb, żeby sklaibrowac troszke obraz. Udało sie lecz niestety po odłączeniu dysku od TV i podłączeniu go do PC wyskakuje komunikat odmowa dostepu. Dzieje sie tak na kazdym z 3 komputerów w PC. Podlączyłem też pendriva do TV i z penem stało sie to samo co z dyskiem. 

Ktoś wie może o co chodzi?

0 Like
20 Odpowiedzi
MateuszS
Navigator
Opcje

Cześć migot93

Przedstawiona przez Ciebie sytuacja jest prawidłowym zachowaniem sprzętu. Nagrane materiały na TV, nie odtworzysz ich na innych urządzeniach, ze względu na prawa autorskie. Nośnik, na którym nagrywasz jest przypisywany do jednego urządzenia i tylko na tym urządzeniu odtworzysz.

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
ju7000
Apprentice
Opcje

Nie masz dostępu do nagrania, czy nie masz dostępu do całego pendrajwa/dysku? Telewizor przed pierwszym nagraniem przeformatowuje (poza małymi pendrajwami) nośnik na format ext4, generalnie linuksowy, który przez windows nie jest czytany.

0 Like
gr8jaro
Apprentice
Opcje

Mam podobną sytuację - mianowicie mój smart tv skasował  mi 2 dyski - jeden talerzowy dysk przenośny 1TB, który był podłączony z pół roku "na stałe" i niejednokrotnie używany TYLKO do dodtwarzania zawartych na nim treści - głównie pliki filmowe i ostatnio po jednym dniu tak samo skasował mi 64GB pendriwe z którego też TYLKO odtwarzałem film. Jednego wieczoru obejrzałem pół filmu i następnego dnia pendriwe był już nie do odczytu. Nigdy niczego na te, ani na żadne inne dyski za pomocą tego Tv nie nagrywałem, a mimo to dyski zostały przeformatowane... Pendriwe po podłączeniu do komputera i sformatowaniu działa poprawnie, niestety z dyskiem 1TB walczy informaytyk o odzyskanie danych (nie chciałem formatować). I tu ciekawostka po podłączeniu tego dysku to tv samsung w ogóle nie widzi urządzenia, po podłłączeniu do komputera wyświetla komunikat że dysk należy sformatować żeby zacząc z niego korzystać, a po podłączeniu do tv LG jest dostęp do calutkiej zawartości, bez jakiego kolwiek problemu... Jakieś mądre pomysły, coś, ktoś ??

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gr8jaroA jaki masz model TV też wersje firmware ?

0 Like
gr8jaro
Apprentice
Opcje

@vdsl2 model to UE55KU6400SXYH, a firmware to dopiero wieczorem mógłbym podać jak wrócę do domu. Co ciekawe chciałem tv zresetować lub zaktualizować , ale akurat te dwie funkcje w menu mam nie podświetlone i nie mam do nich dostępu.... kolejna zagadka. Dodatkowo zauważyłem że nie działa youtube, ale baaaardzo sporadycznie go używałem więc, to jakoś mi nie wpadło wcześniej w oko. Dodam Tylko że Tv samodiagnozując się nie stwierdził wirusów, ani żadnych nieprawidłowości...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gr8jaroMożesz wyłączyć od prądu na jakieś 10 min a co do resetu można to wykonać w inny sposób.

gr8jaro
Apprentice
Opcje
Jutro mam godzinkę wolną z rana to postaram się zadzwonić do samsunga po pomoc zdalną - zobaczymy czy pomogą. jeśli nie to uśmiechnę się po instrukcję jak inaczej można zresetować ten tv :winking-face:
0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć @gr8jaro,

Funkcja resetu i aktualizacji będzie dostępna, kiedy zmienisz źródło sygnału na tv.
Na YouTube wskazane będzie wyłączenie odbiornika na 10s z zasilania, potem pamiętaj, aby go zamykać po zakończeniu użytkowania.
Dodatkowo sprawdź, czy tv ma aktualne oprogramowanie, powinno być 1230.5, jeśli jest inne wykonaj aktualizacje zgodnie z instrukcją
https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/Aktualizacja-oprogramowania-przez-USB/...

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gr8jaroTaką instrucje resetu znajdzie w sieci jak to zrobić.