Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Połączenie z laptopem Samsung 7 - problem

(Temat utworzony: 20-03-2020 05:01 PM)
593 Wyświetlenia
Speed024
First Poster
Opcje

Próbuje podłączyć mój laptop z telewizorem UE55RU7172U poprzez MiraCast .

Laptop wykrywa mi telewizor Samsung, po kliknięciu na ikonkę zaczyna się łączyć (na telewizorze pokazuje że ,,łączenie z .... ,,  , ale po paru sekundach przestaje i na laptopie wyświetla błąd połaczenia.

Zależało by mi na telewizorze wyświetlać obraz inny niż mam obecnie na laptopie, nie zwykłe duplikowanie.

0 Like
14 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Speed024  Napisz, jaki masz dokładny model laptopa, jaką masz wersje systemu  oraz wersję firmware w TV ? Tak na marginesie mamy sporo takich tematów jak twój.

0 Like
Speed024
First Poster
Opcje

Lenovo Y70-70 Touch, Windows 10 Home.

Firmware 1352.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Speed024  Czy próbowałeś, odłączy TV od prądu ? Od kogo masz internet ?

0 Like
Speed024
First Poster
Opcje

Nie próbowałem, na jak długo odłączyć ?

Internet od UPC, telewizor jest połączony przez Wi-Fi, laptop przez ethernet od routera.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Speed024  Na początek sprawdź, czy nie masz załączonego IPv6 https://test-ipv6.com/ on powoduje takie problemy. TV możesz wyłączyć na 10 min od prądu.

https://forum.upc.eu/t5/dyskusja-ogolna/czy-da-sie-wylaczyc-ipv6-przez-asystenta-pomocy/m-p/6368#M24...

0 Like
Speed024
First Poster
Opcje

Sprawdzałem przez stronę i miałem IPV6, dzwoniłem do UPC zmienili na IPV4 i na stronie podanej już nie wykrywa że mam IPV6. 

Ale nadal problem połaczenia z telewizorem występuję.

Telewizor i laptop jest za pomocą kabla Ethernet połączony z routerem.

0 Like
Speed024
First Poster
Opcje

Odnalazłem problem jest to spowodowane przez antywirusa, po wyłączeniu jego łączy się normalnie z telewizorem.
Myślałem o dodaniu reguły do zapory, ale nie wiem jak ta reguła ma brzmieć i gdzie to znaleźć (BitDeffender)

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Speed024  Czyli winny antywirus....

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Speed024  Nie używam, takiego BitDeffender więc Ci nie podpowiem na pewno Norton, jakiego używam, nie blokuje tego.

0 Like