Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pilot Smart Control TM1750A i sterowanie dzwiękiem w kinie domowym

(Temat utworzony: 19-10-2017 07:15 PM)
7193 Wyświetlenia
RommeL
Apprentice
Opcje

Witam

Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem TV Samsung UE49M5602. Wraz z tv dostałem pilota Smart Control TM1750A. Do TV podłączyłem dekoder tv Vectry oraz Kino domowe Samsung HT-H5550. Wszystlo tv rozpoznaje jednakże mam problem z ustawieniem pilota,aby sterował dzwiękiem kina domowego. Dodam,że dźwięk kina z tv mam połączony poprzez kabel optyczny. Kiedy próbuje na pilocie dać głośniej to wyskakuje tylko okienko, że za dźwięk odpowiada wyjście audio-optyczne.

Jest jakaśinna możliwość ustawienia,żeby dźwięk z kina sterować pilotem?

Pozdrawiam.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @RommeL

Rozwiązaniem dla Ciebie będzie konfiguracja pilota uniwersalnego dla kina, ewentualnie jak podłaczysz tylko przy pomocy kabla HDMI do złącza ARC telewizor będzie w stanie sterować głośnością w kinie bezpośrednio przy pomocy Anynet +.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Rozwiązanie
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @RommeL

Rozwiązaniem dla Ciebie będzie konfiguracja pilota uniwersalnego dla kina, ewentualnie jak podłaczysz tylko przy pomocy kabla HDMI do złącza ARC telewizor będzie w stanie sterować głośnością w kinie bezpośrednio przy pomocy Anynet +.
RommeL
Apprentice
Opcje

Witam KarolW

Już wszystko działa. Należało w konf. pilota połączyć kino domowe z dekoderem Vectry i teraz już mogę z pilota przełączać kanały i dodatkowo regulować głośność z kina. Serdecznie dziękuję za podpowiedz .