Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control i dekoder orange

(Temat utworzony: 16-04-2018 03:14 PM)
5092 Wyświetlenia
bastek21
Apprentice
Opcje

Witam, posiadam dekoder orange uhd 88 i smart tv Samsung m5502 oraz uniwersalny pilot smart control. Czy mogę sparować ten pilot z tym dekoderem? Podczas próby parowania występuję błąd.

0 Like
11 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Niestety, dekodery orange są pod tym względem nieubłagalne. Trzeba męczyć dostawcę platformy o aktualizacje pozwalające na taką przyjemność. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
bastek21
Apprentice
Opcje

a dekoder Samsung ICU 100 ma taką opcje?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Z tego co pamiętam, też nie. Oprogramowanie orange nie przewiduje obsługi Anynet+ HDMI-CEC bez względu na producenta sprzętu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
bastek21
Apprentice
Opcje

rozumiem, dziękuję za odpowiedź. A jest możliwość dokupienia jakiegoś zewnętrznego urządzenia aby móc sparowac  ten pilot z tym dekoderem?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Przedłużacze do pilotów były, ale o czymś zarządzającym parowaniem już nie.

0 Like
radmax666
Apprentice
Opcje

Witam,

mam UE55MU7042 i bez problemu obsługuję dekoder UHD88 pilotem smart. Nie działa mi chyba tylko jedna opcja.

0 Like
bastek21
Apprentice
Opcje

A jak to zrobiles?

0 Like
radmax666
Apprentice
Opcje

Szczerze to nic specjalnie nie robiłem. Podpiąłem dekoder do HDMI 1 w Oneconnect i zadziałało.

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Sprawdź proszę, czy telewizor jest zaktualizowany do wersji 1210.8.
Jeśli jest inna zachęcam do aktualizacji zgodnie z wątkiem
Aktualizacja oprogramowania przez USB

0 Like