Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot - problem ze zmianą kanałów

(Temat utworzony: 17-01-2018 04:24 PM)
28273 Wyświetlenia
cowboy5
First Poster
Opcje

Witam. Mam problem ze zmianą kanałów w tv. Pilot zmienia co drugi program. Usterka występuje na pilocie Smart jak i na standardowym. Jakieś sugestie?

0 Like
49 Odpowiedzi
MateuszS
Navigator
Opcje

Cześć cowboy5

Napisz jaką posiadasz telewizję. Naziemną, kablową z modułem CI+ czy dekoder?

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
cowboy5
First Poster
Opcje
Posiadam kablówkę po światłowodzie z dekoderem.
0 Like
MateuszS
Navigator
Opcje

Cześć cowboy5

Rozumiem, że sterujesz dekoderem z poziomu pilota TV celem przełączania kanałów, czyli używasz funkcji pilota uniwersalnego :smileyhappy:

Jeśli tak jest to proponuję wykonanie ponownej konfiguracji pilota uniwersalnego wybierając:
Źródło > Konfiguracja uniwersalnego pilota.

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
cowboy5
First Poster
Opcje
Dziękuję za szybką odpowiedź. Aktualnie jestem w delegacji, ale po powrocie sprawdzę twoja sugestie.
0 Like
Magmell82
First Poster
Opcje

Myślę, że Samsung musi pomyśleć o ulepszeniu tej funckji z innymi dekoderami.
W LG jest fajny kreator, który sam wykrywa model dekodera, potem przeprowadza z użytkownikiem test funkcji tak długo aż wszystko działa.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Magmell82  Już od wielu lat tak jest w Samsungu.

0 Like
Magmell82
First Poster
Opcje

To chyba jakoś nie do końca dobrze to działa bo na 2 tv 6 i 8 wersja Samsunga i dwóch różnych dekoderach opcja zmiany kanału nie działa na pilocie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Magmell82  napisał(a):

To chyba jakoś nie do końca dobrze to działa bo na 2 tv 6 i 8 wersja Samsunga i dwóch różnych dekoderach opcja dzwięku nie działa na pilocie.

@Magmell82, Jaki masz dokładne modele TV wersja 6 i 8 może być MU 6XXX lub RU 8XXX czy  inny ?

Poza tym LG ma Android a Samsung TIZEN.

0 Like
Magmell82
First Poster
Opcje

8 0eq13hdm900756w

0 Like