Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

openload przestał działać w smart tv ue50j6240

(Temat utworzony: 27-01-2018 09:19 PM)
7160 Wyświetlenia
oldjimmy
First Poster
Opcje

Witam serdecznie! jak w temacie nie mogę oglądać filmów  na np folmy.to i inne na streamach openload. Do czwartku wszyskto działało super. Co może być przyczyną?

0 Like
12 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Przypadkiem telewizor nie pobrał aktualizacji? Jeżeli tak, to być może usunęła ona obsługę flasha. Sprawdź czy te serwisy nie wykorzystują tej technologii. Flash stracił wsparcie i jest wycofywany z urządzeń.
Ponadto, czy inne aplikacje poprawnie uzyskują dostęp do sieci?
Nie wiem jaki komunikat się wyświetla, bo nic o tym nie napisałeś. Proponuję również kontakt z supportami tych serwisów, być może problem leży po ich stronie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
oldjimmy
First Poster
Opcje

Wszystko inne hula jak należy nawet jak na filmy .to  film jaest na vidoza.com to też odpala ale większość filmów i seriali jest na openload i jest taki komunikat - the publisher of this file doesnt allow adblock, please disable and reload

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czyli jest odpowiedź. Nie można używać funkcji i aplikacji blokujących reklamy. Wyłącz i odśwież link.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
oldjimmy
First Poster
Opcje

Niestety nic nie pomaga. Klikam na ten komunikat i nic. Jak mam usunąć to blokowanie reklam? Wcześniej reklamy wskakiwały i ja nic nie kombinowałem. Wszedłem w ustawienia i zezwoliłem na nie blokowanie siechcianych stron i nic to nie dało. Jak możesz pomóc tobardzo Cię proszę.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zresetuj ustawienia przeglądarki. W ustawieniach na pierwszej stronie, na samym dole.

0 Like
Konradd
First Poster
Opcje

Witam

Mam to samo, tylko w innym telewizorze (UE55J6200). Dostawca treści wideo (openload) zgłasza konieczność wyłaczenia adblock. Nic nie włączałem, w menu nie ma żadnej opcji, żeby wyłączyć blokowanie reklam, reset przeglądarki nie pomaga. Czyli któraś z aktualizacji (mam automatyczne aktualizacje, z tv korzysta kilka osób, więc nawet nie rejestruję, kiedy coś sie aktualizuje) wprowadziła funkcję blokowania reklam, a bardzo wiele serwisó dostarczajacych wideo w takiej sytuacji blokuje odtwarzanie.

Jesli Samsung wprowadza jakąś opcję, to powiniem zrobić to tak, żeby moża było ją wyłączyć, To takie uszczęsliwianie na siłę. Ja z tv korzystam jedynie do oglądania treści z Internetu, w tej chwili nie mogę nic oglądać.

Proszę o naprawienie tego problemu.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Calkiem możliwe, że jak już pisalimy o tym na forum, wycofany został nie wspierany już przez Adobe flash. I stąd właśnie te niedogodności.
Teraz to twórcy witryn powinni przestawić się na inną platformę.

0 Like
Konradd
First Poster
Opcje

To nie jest związane z brakiem obsługi flasha. Okno z materiałem wideo jest i jest aktywne. Tylko samo odtwarzanie jest zablokowane.

Ale to już chyba i tak nieistotne, bo strona filmy.to zniknęła z sieci.

Za to pojawił sie inny problem: telewizor blokuje otwieranie niektórych stron internetowych.

Na każym urządzeniu jakie posiadam (konputer win7, komputer win10, smatrson S8 android, tablet yoga android) strony:

fili.tv

openkatalog.com

otwierają się bez problemu. Za to na telewizorze komunikat "nie odnaleziono serwera".

Co jest do cholery nie tak z tym sprzętem?

Mogę uruchomić wideo na smartfonie i puścić na TV, ale sam telewizor już strony nie widzi. Paranoja!

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Teraz nie mam jak. Ale wieczorem sprawdzę z ciekawości jak to wygląda.

0 Like