Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obraz w tv QE65Q67RAT

(Temat utworzony: 11-10-2019 02:56 PM)
8083 Wyświetlenia
hephron
Apprentice
Opcje

Cześć, jak w tym modelu poradzić sobie/ustawić z irytującą i odczuwalną dla oka korektą rozmycia obrazu. Na predefinowanych trybach wyświetlania strasznie irytująca jest ta częsta zmiana jasności, natężenia świecenia tv, przez co jest wrażenie migania całego obrazu... Miał ktoś taki problem? Szczególnie widoczne podczas oglądania piłki nożnej... Chyba, że to wada matrycy albo specyfika tv (niestety). Ktoś, coś? :smiling-face:

0 Like
66 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@hephron  Czy masz już  najnowszy firmware wer 1318 ? Czy przeglądałeś instrukcje obsługi opcje ECO strona 118 ?

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201907/20190701121230466/MUSDVBEUR-2.0.7_EM_MUSE_EU_POL...

Przechwytywanie.PNG

WILOS78
Explorer
Opcje

U mnie to samo, obraz niewyraźnie. To jest nieakceptowalne w Tv Premium.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@hephron  @WILOS78  Jak macie ustawione opcje ? Obraz -> Ustawienia zaawansowane -> Czysty obraz cyfrowy -> Wyłącz

0 Like
WILOS78
Explorer
Opcje

Wczoraj ustawiłem czytaj kalibrowalem obraz , już jest lepiej. Ale zobaczę jeszcze i ta opcje wylacze jak radzisz. Masz może jakieś ustawienia wzorcowe dla qleda.?

Wykupilem  wczoraj Iple i podczas meczów tych eliminacyjnych w piłkę nożną obraz biegu piłkarza nie jest płynny tylko takie szarpanie  obrazu widać. Da się coś z tym zrobić czy u nie Motion  plus nie dziala poprawnie. Mam ustawione 10, 10 w opcjach.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@WILOS78  Nie ma żadnych gotowych ustawień. Musisz pobawić się Ustawienia zaawansowane -> Motion Plus ustawić suwak redukcja drgań na taką wartość by płynność obrazu była akceptowalna. 

0 Like
WILOS78
Explorer
Opcje

Jest na Maxa i nie jest akceptowalna,  czyli mam zgłaszać reklamację, bo u mnie nie działa motion

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@WILOS78  Jakie masz opcje w Motion Plus ? Od zawsze był problem z Motion Plus. Tak to wygląda na starszym TV.

20191014_160937.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
WILOS78
Explorer
Opcje

Ale zaraz, to suwak na 10 rozmyc  i suwak na 10 drgań to nie jest ustawienie maksymalne  Motion i przy nim już nie powinno być rozmyc ,Ani drgan. To mój pierwszy tv firmy Samsung.

0 Like