Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie mogę wcisnąć przycisku, Samsung UE55MU6172UXXH

(Temat utworzony: 09-07-2022 01:08 PM)
412 Wyświetlenia
Krisskw
First Poster
Opcje

Cześć, mam taki problem nie mogę wcisnąć przycisku (ok zgadzam się) przez co jest uniemożliwione przeglądanie strony a niestety tylko na tv mam taką możliwość proszę o jakąkolwiek pomoc resety smarthub czy całego tv nie pomagają aktualizację najnowsze i dalej wyświetla się to samo a zamknąć nie ma jak20220709_121401.jpg

0 Like
16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krisskw  Domyślam się że masz najnowszy FW wersja 1310.1? Czy klawisz enter działa w pilocie?

Krisskw
First Poster
Opcje
Aktualizacja 1310.1 pilot działa bo tylko tego okienka nie da się zamknąć
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krisskw  Czy na innych stronach też jest problem gdzie są podobne okienka do zatwierdzenia?

Krisskw
First Poster
Opcje
Na innych nie ma w ogóle takich okienek tylko tutaj na nowszym tv działa bez problemu już nie mam siły do tego tv
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na Onet też jest coś takiego. Możliwe że przeglądarka już nie wspiera tej strony.

Może kolega @kamil40013  ma jeszcze jakiś pomysł?

Krisskw
First Poster
Opcje
Na onet klika normalnie
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może jeszcze @Error404PL  sprawdzi na MU9002?

Error404PL
Pathfinder
Opcje

Potwierdzam na MU9002 nie da się tego potwierdzić. Przycisk "enter" działa tylko przeglądarka nie potwierdza. Na QN95A na przeglądarce normalnie to akceptuje. Więc wniosek taki że przeglądarka jest niezaktualizowana. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Error404PL Tak samo działa na modelu 2019 roku. @Krisskw  Jak wiadomo Allegro zaleca używać przeglądarek jak..

Które nie są dostępne na system TIZEN.