Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę połączyć laptopa z TV

(Temat utworzony: 18-03-2018 10:06 AM)
35059 Wyświetlenia
saw70
First Poster
Opcje

Tv smart  4K MU6442  nie mogę połączyć laptopa(Windows 7) z tym smart.

Pobrałem aplikację smart wiev  zainstalowałem,aplikacja widzi mój tv(ta sama sieć)

próba połączenia kończy się komunikatem

Something went wrong,please try again

Co tym fantem zrobić?

0 Like
60 Odpowiedzi
wrza
First Poster
Opcje

W miedzyczasie odkryłem jeszcze coś, moge wyswietlić film zdjęcia na tv z laptopa klikajac prawym przyciskiem myszy > rzutuj do urzadzenia > [tv] wrza-s749. Przykład printcreen. Wtedy obraz idzie na tv ale nadal nie mogę wyswietlic pulpitu na tv. Device 1 na drugim zdjęciu to mój laptop nazwa powinna byc wrza-x1c6Bez tytułu.jpg20191105_000321.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wrza  Pozostaje Ci reset TV do ustawień fabrycznych.

0 Like
Witaliano
First Poster
Opcje

Ja mam podobnie i obstawiam, że jest to wina aktualizacji Windows. Laptop widzi tv i próbuje łączyć, ale wyskakuje komunikat że nie udało się spróbuj ponownie. Na tv też widać że łączy, widać nazwę urządzenia, ale nie mogą się urządzenia dogadać. Usuwalem z listy, aby na nowo potwierdzić i dalej to samo. Do aktualizacji było wszystko ok.   Tak na marginesie Wi Fi Direct nie potrzebuje routera, łączy się bezpośrednio - bo co niektórzy pytają jaki jest router. Dzis przed wylaczeniem TV wyakoczyl kom. o aktualizacji jutro sprawdzę Może naprawili problem.

0 Like
wrza
First Poster
Opcje
Daj znać jak po aktualizacji czy problem został rozwiązany.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Witaliano Jak masz model TV ? Jaki system Windows wersja ?

0 Like
Witaliano
First Poster
Opcje

Win 10 Home 64bit. Najnowsze aktualizacje.

TV 43NU7472 system 1290. 

Aktualizacja TV nie pomogła. Znalazłem wątek gdzie pomogła aktualizacja sterowników do karty wi-fi, ale u mnie nie działa, najnowsze, wcześniejsze i nic. A nie tak dawno działało bez problemów. 

Aktualizacje wszędzie są włączone automatyczne i ciężko zorientować od kiedy przestał łączyć, bardziej stawiam na aktualizacje Windows. Rzutowanie działa, a pulpit przestał łączyć. Próbowałem różne konfigurację, z resetem karty, usuwaniem urządzeń na TV i laptopie i łączeniem na nowo, zmianę nazw i dalej tak samo. Tymczasowo wracam do hdmi. Jeszcze jak będzie możliwość zrobię testy z innym laptopem, ale to kiedyś jak będzie okazja. Może jeszcze na Linux sprawdzę czy jest taka możliwość.

0 Like
Witaliano
First Poster
Opcje

Widziałem to wcześniej ale nie testowałem bo uznałem że nie ma to związku. Konfiguracji nie zmieniłem, ale zrobię test. 

Zrobiłem test na Dell Vostro 15 z intel i5 na aktualizacji 1903. Pierwsza próba nie udana przy akceptacji nowego urządzenia, ale drugie i kolejne bez problemów. Zrobiłem aktualizację najnowszą do 1909 i dalej wszystko działa. 

Na Lenovo B50-45 z AMD A6 działało ale przestało. Jeszcze mam taki sam na Intel i3 i dziś zrobię test wieczorem.

0 Like
dziqlec
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem. Samsung Qled Q60R i Dell Inspiron i5 wszystko aktualne. TV znaleziony, laptop łączy i zwraca komunikat o tym że prośba o połączenie nie powiodła się. Spróbój jeszcze raz...

0 Like
CzarekSz
Pioneer
Opcje

W pierwszej kolejności sprawdź na stronie samsung.pl na profilu swojego modelu TV, czy na pewno masz aktualną wersję systemu. :winking-face:

Dodatkowo w zależności od tego, co chcesz przesyłać z laptopa na telewizor istnieją alternatywne sposoby. :smiling-face-with-sunglasses:

Standardowo i laptop i TV muszą być połączone do tej samej sieci. Wiele aplikacji wideo posiada wbudowaną funkcję strumieniowania (czy też duplikowania) ekranu. Jednym kliknięciem można przesłać obraz na ekran telewizora. 

Taką funkcjonalność posiadają również niektóre filmowe strony internetowe.

Powyższe rozwiązanie sprawdza się bardzo dobrze przy pokazywaniu zdjęć bądź wyświetlania filmów, jednak w przypadku bardziej "wymagających" materiałów, mimo bezprzewodowych sposobów, sugerowałbym niezawodne połączenie kablowe :winking-face: 

0 Like