Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa netflix

(Temat utworzony: 25-12-2017 10:46 AM)
61144 Wyświetlenia
Magda1985
Apprentice
Opcje

Witam

na moim telewizorze UE40D8090YSXZG nie działa aplikacja netflix. Gdy próbuje ja włączyć wyłącza sie aplikacja i powraca do smart hub. Inne aplikacje działają, dodam JesCze, ze region mam ustawiony na Niemcy gdyż na polskim regionie nie mam wogole Netflixa. Próbowałam zmieniać regiony, przeinstalowa aplikacje, ale nic to nie dało. Czy ktoś jest w stanie mi pomoc? 

Magda

0 Like
140 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

0 Like
sloncewa
Apprentice
Opcje

U mnie właśnie jest częsty problem z Netflix-em i Showmaxem. Wyskakiwał problem z informacją, że wystąpił błąd z połączeniem. W ogóle nie można było obejrzeć żadnego filmu, pomimo, że w aplikacji normalnie można było się "poruszać". Speedtestem sprawdziłam net i okazało się, że pobieranie czy to przez kabel, czy przez wi-fi to raptem 30, max 40 Mb/s, a u operatora płacę za 256. Pojawił się spec z technicznego i posprawdzał wszystko. Włącznie z wymianą dekodera. Na końcu posprawdzał inne urządzenia zarówno poprzez kabel, jak i wi-fi i na każdym (telefon, laptop, komputer stacjonarny) prędkość była za każdym razem ponad 200, 220. Werdykt: wina telewizora. Tak więc zastanawiam się nad zgłoszeniem tego do serwisu. Poczytałam trochę i czy taki reset prądowy w moim przypadku pomoże?  

0 Like
Opcje

Cześć @,

Przekazałam Twoje pytanie naszym Ekspertom.

Jak tylko będą dostępni napewno chętnie podpowiedzą.

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Porównywanie i testowanie prędkości połączenia sieciowego pomiędzy tv a innymi urządzeniami takimi jak smartfon lub laptop wydaje się niemiarodajnym. Szczegółowa specyfikacja odnośnie karty wifi czy karty lan nie jest podawana, ale są one mniej wydajne niż karty w telefonie, czy też w laptopie.
Twoja prędkość 30-40Mbps w zupełności wystarczy do pobierania materiałów, nawet 4k.

0 Like
sloncewa
Apprentice
Opcje

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czy w takim przypadku to zbieg okoliczności, że kilka dni pod rząd wyświetlało błąd o łączu internetowym? Gdzie szukać przyczyny? Czy mam coś z aplikacjami zrobić? Oprogramowanie TV mam aktualne... Wcześniej takie problemy nie występowały. Pan z technicznego od dostawcy Internetu stwierdził, że mam szukać pomocy w firmie Samsung - zasugerował, że może "padła karta" w telewizorze, że może trzeba ją tylko wymienić i będzie ok. Co mam w takim razie zrobić? Czy miałby Pan jakieś sugestie? Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc.

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Proponuje kontakt z infolinią i połączenie zdalne. Konsultant przeprowadzi diagnostykę ewentualnie odświeży system.

sloncewa
Apprentice
Opcje

Bardzo dziękuję za sugestię. Muszę tak zrobić.

Pozdrawiam :smiling-face:

0 Like
ajzak
Journeyman
Opcje

Od pocztątku działał bez zarzutu. Aż pewnego dnia wpadł jakiś komunikat, że nastąpiła jego deaktywacja...całości komunikatu nie mogłam doczytać bo szybko znikł...i od tej pory nie mogę się zalogować - aplikacja mówi, że zle hasło lub login. Próbowałam dowiedzieć się w Netflixie ale nie bardzo wiedzą o co chodzi...ale podobno dostali takie same zgłoszenia od innych użytkowników Samsunga. Czy ktoś tak ma? Inne aplikacje dzialaja bez zarzutu. net

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jak długo utrzymuje się problem z logowaniem? Być może to jedynie tymczasowe problemy, które zostaną naprawione w niedługim czasie.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ajzakA jaki masz dokładny model TV ?