Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Netflix i odtwarzanie filmow

(Temat utworzony: 16-01-2022 10:56 AM)
598 Wyświetlenia
JoannaEm1504
Student
Opcje
Od kilku dni mam problem z Tv model QE55Q80AATXXH, poniewaz przestal odtwarzac niektore tytuly w aplikacji Netflix. Po kontakcie z netfluxem, ten stwierdzil, ze probkem lezy w vpn, proxy lub ip spoza kraju i dlatego czesci nie odtwarza i zeby sie skontaktowac z dostawca internetu. Dostawca (upc) twierdzi, ze to wina tv, bo u nich nic sie nie zmienilo. Co wiecej na telefonie i laptopie podlaczonej do tej samej sieci wifi wszystko dziala, jak dotychczas. Z kolei, jesli podlacze tv do telefonu na danych komorkowych to tez dziala bez zarzutu.
Tv byl przywrocony do ustawien fabrycznych i nie zadzialalo, wciaz po podlaczeniu do wifi lub kabla nie odtwarza niektorych tytulow. 
Juz nie wiem gdzie lezy problem, musi byc cos faktycznie w tv, ze ustawia sie proxy czy zmienne ip (nie fo konca sie znam na tym), co powoduje, ze aplikacja netflixa uznaje, ze jestem poza granicami polski.
0 Like
14 Odpowiedzi
Paco76
Helping Hand
Opcje
spróbój Odinstalować Netflixa, zainstaluj go ponownie, zresetuj połączenia z Siecią WiFi lub Internetem
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proponuje udostępnić internet z telefonu. Możliwe jest ze w UPC masz załączony IPv6.
JoannaEm1504
Student
Opcje
To moze byc tymczasowe rozwiazanie, bo jednak drogo by wyszlo. Jesli tel jest podlaczony do wifi to na tv mimo wszystko nie widac pozycji, ktore na telefonie sa dostepne.

@vdsl2 to smoro tak jest w upc to czemu na telefonie wszystko dziala? I czemu to sienagle stalo? :smiling-face:
0 Like
JoannaEm1504
Student
Opcje
@paco76 jak odinstalowac netflixa? Nie widze takiej opcji
0 Like
JoannaEm1504
Student
Opcje
Jak probuje pojazac film na tv przez smartfona (ktory laczy sie przez wifi a nie dane komorkowe) to pokazuhe sie komunikat: "wyglada na to, ze korzystasz z narzedzia odblokowujacego lub z polaczenia proxy. Wylacz te uslugi". Tylko wlasnie na telefonie smiga, a przeciez to jest to samo polaczenie.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JoannaEm1504  Aplikacji nie można odinstalować. Poza tym napisałem abyś na chwilę udostępniła Internet z telefonu. Kolega @kamil40013  też ma taki sam TV i Internet z UPC  czy też masz taki sam problem jaki jest u @JoannaEm1504 ?

0 Like
JoannaEm1504
Student
Opcje
Tak, udostepnilam i jak pisalam:
- jesli udostepniam, kiedy tel jest podlaczony do wifi z upc to na tv tytulow nie widac (na telefonie sa)
- jak wylaczam wifi i udostepniam internet z sieci komorkowej to na tv tytuly sa

Dziwi mnie, ze to samo wifi, rozne urzadzenia i roznie pokazuje.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JoannaEm1504  Jak widać problem nie jest po stronie TV czy firmware. Nie wiem co ty kombinujesz z VPN czy proxy?

Sprawdź czy nie masz IPv6

https://test-ipv6.com/

0 Like
JoannaEm1504
Student
Opcje
Dziekuje, komunikaty wskazuja ze mam ipv6, ale nie jest poprawnie skonfigurowane. To teraz wracam do upc.
0 Like