14-09-2021 06:26 PM
Cześć. Posiadam tv QE65Q60R. Telewizor jest na gwarancji.
Dnia 31.07 zgłosiłem usterkę telewizora. Telewizor wyłączył się, następne resetował się co 2-3 sekundy. Serwis przyjął zgłoszenie.
18.08 Serwisant wymienił płytkę pcb, telewizor nadal się resetował.
07.09 Wymiana panelu i płyty pcb telewizor nie wyświetlał obrazu ani dźwięku.
14.09 Wymiana płyty pcb nic nie dała. Telewizor jest nadal niesprawny.
Zadzwoniłem na wsparcie Samsung i zostało założone kolejne zgłoszenie reklamacyjne oraz opisałem dodatkowo w formularzu reklamacyjnym całą sprawę. Jestem już 45 dni bez telewizora. Zawnioskowałem o wymianę tv na nowy ale otrzymałem taką informacje:
Chciałbym wyjaśnić, że ubieganie się o zwrot lub wymianę na nowy egzemplarz możliwe jest tylko w okresie standardowej 24-miesięcznej gwarancji (jeśli w okresie gwarancji dokonano trzech napraw gwarancyjnych wymagających wymiany podzespołów, a produkt nadal wykazuje wady) lub jeśli Autoryzowany Punkt Serwisowy stwierdzi na piśmie, że wada jest niemożliwa do usunięcia.
W związku z powyższym nie mogę przychylić się do Pana reklamacji.
Nie mam już siły.:(
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
16-09-2021 09:21 PM
Dzięki za odzew ale dałem już sobie spokój z firmą samsung . Powiedziano mi że skoro chwyciłem się gwarancji to muszę się jej trzymać do końca. Nie przysługuje mi wymiana sprzętu, więc mam się cieszyć że po 50 dniach może naprawią telewizor. 4 wymiana płyty w poniedziałek. Nie będę się kopał z koniem bo to ja mam wybór w kwestii przyszłego tv i wiem że to był ostatni samsung jaki kupiłem. Tv umarł po 18 miesiącach.
14-09-2021 11:21 PM — edytowano 14-09-2021 11:33 PM
@Arczimedes Jak dobrze pamiętam to wymiana była możliwa po trzech naprawach i przy czwartym zgłoszeniu.
W gwarancji nie ma ani słowa o trzech naprawach.
16-09-2021 08:08 PM
Zapoznaj się dokładnie z zasadami zgłaszania usterek na podstawie rękojmi, zamiast gwarancji.
Na chwilę obecną możesz zgłosić usterkę istotną, uniemożliwiającą korzystanie z zakupionego urządzenia w sposób normalny, do zgłoszenia należy dopisać żądanie naprawy lub wymiany na nowy.
Gwarancja nie wyklucza Twoich praw związanych z rękojmią. Możesz z niej skorzystać w dowolnym czasie, najlepiej przed upływem roku od zakupu (masz wtedy najlepszą pozycję wobec sprzedawcy.
Te restarty "tiwika" Samsunga to chyba jakaś wada fabryczna - też tak miałem...
e-s.
16-09-2021 09:21 PM
Dzięki za odzew ale dałem już sobie spokój z firmą samsung . Powiedziano mi że skoro chwyciłem się gwarancji to muszę się jej trzymać do końca. Nie przysługuje mi wymiana sprzętu, więc mam się cieszyć że po 50 dniach może naprawią telewizor. 4 wymiana płyty w poniedziałek. Nie będę się kopał z koniem bo to ja mam wybór w kwestii przyszłego tv i wiem że to był ostatni samsung jaki kupiłem. Tv umarł po 18 miesiącach.
21-02-2024 01:05 PM
Cześć mam do was pytanie posiadam tv 65Q70R drugi raz padła matryca serwis stwierdził że brak części i składa wniosek o wymianę tv na nowy jak to się odbywa czy dostanę jakimś propozycje czy ja sam mam iść do sklepu czy oni dostarczą czy jeszcze jakaś inna procedura.
Mam jeszcze jedno pytanie jak sądzicie czy jest szansa wymiany na model 64Q80C wydaje mi się najbardziej zbliżony do mojego tv
21-02-2024 01:29 PM